Wednesday, August 6, 2008

Kitty cat?

I received email from darling hubby yesterday... it's a forwarded email.
At first glance, I thot it was just a normal forwarded email..
but ....
*
*
*

Hi F***al,

As refer by A**i, We are sending you the picture of the Pet Girl. Sorry for taking such a long time to get back to you on the kitten's photo. This is a our Long Hair Kitten. she is 3 months Plus. She has the build of a male cat and beautiful coat. She will be Spayed before leaving. Hear from you soon--

Regards,
D**y & J**n
Proventus Cattery

Attched few pictures of the kitty cat...
ain't she cute??


Kucing pun photoshoot kat studio!! kelasss! :P
I sms'ed hubby.. 'i received that fwd email.. what would that mean?'
'Remember Damia's birthday? I'm just thinking of that..'
'Whoaaaaa!!! a cat in our house??'
I will be the only creature in the house yang akan geli and takut dengan kucing!!! Tolonglah..
but the best part is....
I'm the one without any asthmatic problem or what not.. and i'm the one who are not so keen with this pet thingy! geli okeh!!! dulu2 kucing lalu je mak angkat kaki..gasakle kat kedai makan pun!
But,
My beloved 3 D's..who are all asthmatic and yet, they are so in love with this catty thingy!
What do you think? Should i allow it?
I'm not so keen because:
- i'm sure this kitty cost 'da'bomb' because the kitty are breeders of Persians and Exotics
- i don't like cat!! geli la bila dia gesel-gesel..eventho i like to see their pics :P
- mak tak sker la bauk 'tek kocing'
- but the main point mak risaukan kesihatan my 3D's sebenarnya.. am afraid that it will trigger their asthma more...
but hubby promise:
-this cat well groom and injected etc..
-he will take good care etc (dulu depa sekorga bela kucing..sampaikan ada kucing yang beranak atas badan laki mak ni okeh!!! yucksss!! but that shows how sayang and suka dia dengan kucing!
Kalau ikut undian, of course mak kalah... 3 lawan 1. But i have strong back up as well you know :P (of course our trusted paeds - Dr Z :D)
Apa pendapat kawan-kawan?

12 comments:

Yan on August 6, 2008 at 10:34 AM said...

family aku jenis yg gila kucing.. tang yak2 tu, actually depa ni boleh ditrain utk membuang dalam bilik air.. hehehe..

la ni aku dah takde kucing.. patah hati sejak kucing aku tinggalkan aku dulu..

Ms Lola on August 6, 2008 at 10:49 AM said...

Nahhh, I would say no.

Marisa on August 6, 2008 at 10:59 AM said...

aku pun geli kucing.. suka tgk dari jauh je... suka bg kucing makan.. tp tak suka pegang kucing. geli!! plus takut kucing gigit and cakar...

sebut fasal kucing my mak lang bg petua nak senang bersalin masa mengandung... selalu la bg kucing makan atau minum.... insyaAllah mudah bersalin mcm kucing

raihan on August 6, 2008 at 1:27 PM said...

aku faham sangat anak2 yg asthmatic ni....so...TIDAK kepada kucing!!!!

rizza on August 6, 2008 at 2:24 PM said...

erna..sama la ngan aku...kucing lalu depan kusi..aku dah melompat panjat kusi..hahhah

aku pun geliiii nak pegang kucing... tgk dari jauh suka la...

aku rasa memandangkan kesihatan 3D ko..baik tak yah la bela kucing....
nanti kalau ko nak travel ke ..takkan nak tinggal kan depa kat umah...atau nak kena bawak ..tak pun kena pi letak kat tempat pet....
hehheh

Mommy Hafiy on August 6, 2008 at 2:28 PM said...

dulu family nor beli kucing sampai one time tu 15 ekor tp lps tu org curi tinggal la 3 ekor sajor..huhu
so kalau nak vote dr nor ofcos ler yess...kucing kitaorg dulu train yak2 dlm toilet..lps dia sudah flush ajer la(toilet cangkung tuh)
tp memandangkan 3D ada asma better dont la..walau groom camner sekalipon bulu kucing mmg akan tanggal!

Fid on August 6, 2008 at 3:07 PM said...

wow wow...

aku x tau nak komen haha
tapi yak2 cat yg hanya makan makanan kucing(mcm bayi yg hanya minum susuibu le plak) tak la busuk mcm yak2 cat yang makan segala mala bala gala gala...

kalau ko benarkan
bab dia yak2 etc bleh train ngan ada tandas depa...tapi kos penyelenggaraan le...ko nak kena beli pasir 'jamban' dia hahahaaaaa

aku tak tau bnyk tau sikit2 kann...kami ari tu ada kitten hahaha

arina on August 6, 2008 at 5:00 PM said...

selamat jaga kucing! mak pun takut la ngan kucing!

Yan on August 7, 2008 at 1:51 PM said...

kucing tak mencakar unless dia rasa threaten.. i love cats.. v adorable.. tp pelik la amir + arif suka kucing kat PD.. tp depa takut kucing kat JB.. hmmm..

/mak lagi geli dgn lipas + cicak + sewaktu dgnnya..

kaezrin on August 7, 2008 at 3:27 PM said...

i would say no..

mmg la silap hang tny aku erna sbb aku mmg bukan pencinta binatang2 ini....tak lalu laa..

but at ur condirtion rasa better KIV lah plan2 nih dulu..ur kids sume..ntahla...baik jgn cari sakit kot dok org kata...,

pinkytoe on August 7, 2008 at 4:42 PM said...

eii post aku ilang la..penat nak tulis balik. Tapi aku nk bagitau, pesal aku sengal tak tau ko ada blog? blur sungguh.
Tapi on kucin tu, aku rasa kalau ko nak belikan pun, tak yah la beli long hair. Beli short hair. Kawan aku vet cakap the in thing now is cross bred cat + kucing hutan. Short hair and kitty dia bleh gi up to rm2k. Aku buleh tanya la kalau ko interested.

dott on August 7, 2008 at 6:13 PM said...

Before kawin i ada 2 persian cat pure breed. 1 male and female. They slept on my bed. Lilo & Simba. I missed them so much. Then when i got preggy my SIL advised my hubs to get rid of the cats coz bahaya during preggy. Nak tak nak i had to put them in this Double storey cage. They were not used to be treated like that, one fell sick i guess heartbroken kot. Another one ade org curi.

Now teringin nak ada kucing again tapi taking care of a cat is like taking care of a lil baby. Bulu kucing merasa dalam rumah. Nak kena "potty train". Kena see vet which cost a lot. Pasir kucing lagi. I guess a month for a cat cost around RM300(min).

So before taking a cat as a pet kena pikir semua dulu nie. My family few yg ada asthma, bila dtg rumah nye bersin tak henti henti huuh coz of the bulu kucing.

So kena pikir panjang nie. Nanti dah bela then taknak..susah pulak nak cari org adopt that cat.

Nak consltation on cats, call me.. Muahaha!!! macam teror pulak

Yan: Same same, cicak lipas dan sewaktu dengan nya memang i geli tahap gaban! keh ekh

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess