Monday, August 24, 2009

Laptop baru??

Hajat di hati ingin memiliki sebijik epal masak ranum ini ;)
Beberapa kali masuk kedai mencari sebiji epal nan satu ini...
Tapi..


Selepas membuat beberapa perbincangan akhirnya kami memutuskan untuk melupakan sebiji epal tersebut demi anak-anak tercinta ;) Yes, priority!
So, 1st step kami beli dulu sebuah komputer untuk kegunaan anak-anak! yeay!! Yes, we get this one masa PC Fair aritu..


Alhamdulillah.. semoga anak-anak mendapat manfaatnya. Guna untuk main Playhousedisney je tau! ihiks!! (PC lama dah bawak balik kampung sebenarnya, so lama depa ni takdak pc).
So now baru fikirkan untuk diri sendiri/en.suami..

As for me?? Ni lah laptop lama ku. Banyak jasanya dia ni. Sejak aku jadik SAHM dulu dialah peneman setia ku ;) Dia lah yang kami angkut ke GC, Brisbane, Japan dulu.. Still in very good condition..tapi tu la saja gediks gak nak 'usha' yang masak ranum itu :P Konon sebab benda ni dah berbunyi-bunyi 'ngeng ngeng ngeng' bila digunakan hahahah seriously irritating okeh!!



pic fr google
(lupa amik gambo sendiri punya before transform but this exactly the same)


Last month hantar Fujitsu service centre lappy ku itu. Alhamdulillah still baik cuma tukar fan jek. Dah reformat balik semua..masih berfungsi dengan baik dan bersesuaian dengan fungsinya ;)

So?? selamat tinggal epal :( Takpelah, ada hikmahnya tu. Lagipun takde sebab nak beli lappy baru sebab yang lama ni masih elok kan? Dah baiki fan semua no more 'sound' hahaha

So, untuk memberi nafas baru...semalam en.suami telah bersusah payah transform kan yg lama kepada yang ini
|
|
|
V



Yeay!!! ok tak?? tak kisah la janji I LOIKEEEEE!!!!
Sangat bersemangat nak guna lappy BARU saya!!

Alhamdulillah, saya percaya Allah bersama orang-orang yang sabar. Walaupun terpaksa melupakan hasrat memiliki sebiji epal, insyaallah nanti bakal dapat epal yang diidamkan. Walaupun bukan versi besar, tapi rasanya versi kecik ni lebih signifikan untuk aku. Sebab yang kecil ni lebih banyak akan aku gunakan dan sentiasa akan berada dekat denganku ;) Bukan satu tapi 2..(yeay! en.suami jugak nak sebijik epal hitam!)
Alhamdulillah, syukur!!! tak sabar nak menunggu panggilan apabila sudah ada stoknya nanti.. For now menanti dengan sabar dulu Erna!! *wink*



4 comments:

Hana on August 24, 2009 at 11:01 AM said...

saya juga dah lama aim itu epal. tunggu besday tahun depan kata tukang sponsor hehe

MrsSluRp on August 24, 2009 at 11:16 AM said...

hah samalah saya pun dah lama ngidam epal tuh (hahah leh ke guna ayat ngidam!)..mcm cik hana juga sy pun mengaharap le utk hadiah sebeday thn ini..dah bg hint jgk..sbb psgnnya yg kecil sy dpt thn lps...heheh

kaezrin on August 24, 2009 at 11:18 AM said...

takpe nok...sooner or later epal hitam ko menjelma harus raya awal..:P

MN on August 24, 2009 at 11:22 AM said...

takpelah. ada rezeki nanti tuh.

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess