Wednesday, May 6, 2009

Cuti hari buruh

So macam mana cuti Hari Buruh?? Kami sekeluarga had a blast and great holiday!! 4 keluarga- total of 8adults and 9kiddos telah pergi bercuti ke Avillion PD!! Yeay!! We had been there before..but kali ni extra special sebab pergi dengan kawan-kawan lain kan. So kemeriahan berganda!

Kanak-kanak riang seronok dapat main swimming pool, petting zoo, main kat beach dengan kawan-kawan. Bapak-bapak pun seronok ada geng nak melepak sampai tengah malam (pukul 3 pagi baru derang ni balik bilik okeh!!! dok pi merayau satu PD katanya) but kami kaum-kaum ibu pun had great time jugak hehehe

Since 1st night bapak2 dah balik bilik pukul 3 pagi, jadi malam kedua kaum ibu punya turn pulak la kan! Bermula dengan sessi urutan di Avi Spa yang best dan cantik itu pada petangnya, malam pulak kami tinggalkan bapak-bapak dengan anak-anak sekali lagi untuk ibu-ibu late night swimming kat pool!! Yuuhuu!!! giler best! Maklumla kalau pergi sendiri takde makna nak swim tengah malam sorang-sorang kan,so ada geng nih bleh la nak swim sambil berborak. Start pukul 10.30 sampai 12.30 malam kitorang berendam dalam pool tuh!! hahaha don't worry pool bukak 24hours! cool eyk??

Sungguh la aku enjoy..mana taknya sejak kerja ni tak sempat langsung nak berehat. Plak tuh sampai setahun tak boleh amik cuti huhuhu. (tapi dengarnya kalau terdesak bleh amik cuti tanpa gaji :P) memang camtuh ek?? baru start kerja setahun baru leh apply cuti?? aku rasa company aku dulu tak sampai setahun. 3-6 months after start working (kira dah abeh probation) then entitle for cuti lah macam biasa. Hmmm.. memang tahun ni takde cuti-cuti ke mana yang jauh-jauh la nampak gayanya :( plak tu public holiday yang bersambung hingga sabtu&ahad cuma masa hari buruh tu je. Tu yang sedaya upaya aku merealisasikan jugak untuk pergi bercuti walaupun doket yooo!! lol!!



bersantai tuhh..lepas selesai di urut di Avi Spa!! argghh!! kalau lah air tu jernih biru/hijau..sure lagi enak mata memandang ;)


we had KFC berjemaah for lunch! :P




The kids of course enjoy the sandy beach and most of the time dok berendam dalam swimming pool sampai kecut!



6 comments:

Aiza Azril on May 6, 2009 at 11:19 AM said...

Bestnya pi cuti ramai2 mcm ni.....ahhhh how i missed beaches....:)

arina on May 6, 2009 at 11:31 AM said...

laaa... ye ke?

kitaorang kat the corus masa tu..

hiihi..

take care beb, miss yoU!

Akma M.Rudy on May 6, 2009 at 12:10 PM said...

mmg le sgt best kalo dpt pi berholidayyy beramai2 kan!
surely u guys had so much fun there kan!;p

mamaDhea on May 6, 2009 at 1:57 PM said...

seronotnyerrrr baca cerita korang gi holiday.. tu baru baca je tuh.. ekekeke..

;)

Marisa on May 6, 2009 at 4:21 PM said...

wah,,,,, bestnya. Kena buat proposal kat hubby pi sana gak

madamoiselleczar on May 7, 2009 at 3:31 PM said...

hiks....sonot nyer dating sambil bercuti! btw, anak aku jgn harap la nak bergelumang main pasir mcm D&D tuh! Danial ..kaki tak pernah barefooted atas pasir..sbb dia penggeli dgn pasir...gi pantai pon sokmo kena berdukung...takde makna sungguh! heeee ..

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess