Saturday, February 21, 2009

Training & PGL

Tadi aku dah selamat sms my acceptance of work.. hihihi (kelas dunia sekarang main sms jerk accept offer kerja ek? :P) Tapi surat offer letter yang aku amik semalam ada lagi..belum sign pun..ngeee!! Since they need confirmation by today, derang suh sms jerk. Monday nanti aku bawak le offer letter tu ngan medical report masa report keja.


Yang bestnya..adoiii!! esok dah kena pegi training okeh!!! 2 hari!! 8am-7pm!! arghhhhh!!! huahuahua... terkejut beruks gak aku. Tapi takpela..mujur takde plan apa weekends ni accept for saturday night..tu pun nanti berkejaran la aku nak pergi ladies night out tu huhu since kebetulan the team datang Malaysia, then yang puak2 baru diterima kerja ni perlu attend. Its a compulsory training for each staff. If i miss this training i have to attend dekat negara asal tempat aku kerja nih ishhh! syok jugak tapi berapa hari plak nak kena tinggalkan budak2 and ntah ngan sapa2 plak aku training sok, baikla aku settlekan awal2 kat sini.


There goes my last weekend with my darling kids & hubby. Ingat nak bermesraan lebih2 sket ngan derang since i don't know how the schedule and what time i'll be back from the office once i start work nanti. Daripada penerangan haritu, i should expect time balik kerja only after maghrib hohoho..calculate yourself pukul berapa aku akan sampai rumah nanti commuting KL-S.A. They expect us to work beyond working time until we move to the new office and launch the branch. Its normal actually for us banking line kuli staff.. huhuhu pity the kids both mommy&daddy are now back to banking/finance industry.


Oh, i'm gonna miss our family movie outing as well :( Already promise D&D to watch Geng - Upin & Ipin this Sunday. Terpaksa la en.suami bawak both of them without me. In fact ada lagi 2 event yang aku dah beli tiket since bulan lepas..mujur beli during weekends punya date. Hopefully takde training on weekends dah. If tak clash dengan any of my plan and dah beli tiket takpe la jugak. Tapi kalau clash, adoiiii!!! rugi la dah beli then tak dapat pergi..

It's been a month since we bought this tickets.. can't wait for our date tomorrow ;) Owh..its not a date with hubby hihihi.. (en.suami already on his way to S'ban for team building). Next week baru date ngan hubby untuk one of the event yang aku dah beli tiket tu. I'm going with 3 lovely ladies *wink* tomorrow semua suami dah sign agreement untuk jaga anak while ibu-ibu menonton PGL hehehe Thank you to all 4 supporting husband ;)


p/s: aku sebut semalam mcm takde nak update blog dah, tapi gatal tangan nak update jugak harini hihihihi.. have a great weekends all!! dan aku menanti penuh debar akan hari Isnin ni.

8 comments:

Mrs Noba on February 20, 2009 at 2:36 PM said...

PGL??!!!
uwwwaaaaaaaaa..bestnyer!

mamaDhea on February 20, 2009 at 2:49 PM said...

hehe.. gud luck for ur new job.. mesti excited kan sbb dh lama 'retired' ye tak..

btw, projek brownies cmane pulak? terus ke tak terus?

kaezrin on February 20, 2009 at 3:56 PM said...

mmg written agreement PGL nyer pasal...

mommyashvin on February 20, 2009 at 4:50 PM said...

gonna miss you and D&D dearie!
hugs to kids!
sape jaga depa nanti? your parents?
u'll get used to the routine like us (working mum). Don't worry.

::Umi Sufira:: on February 20, 2009 at 4:51 PM said...

Salam kenal! Gud luck masuk kerja baru..link your blog to mine yek?

NeroEcha on February 22, 2009 at 2:28 AM said...

Congrate..alhamdulilah rezeki tu..selamat bekerja semula...

juliatyz on February 22, 2009 at 3:22 AM said...

selamat menonton PGL erna..best bangat ;) alaa you keje KL ke?? kalau area cyber boleh lunch together-gether..im sure you'll manage to adapt the working life back..slowlylah ;)good luck ekk

arina on February 24, 2009 at 2:47 PM said...

wow!!

orang kata memang 6 star punya performance PGL tu!!!

enjoy!!!

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess