Friday, February 27, 2009

Minggu pertama bekerja...

Waduh..waduh..memang tak sempat nak berblog nih! hihihi..al-maklumla baru minggu pertama bekerja setelah hampir 5 tahun menjadi Home Manager :D
So far so good! Alhamdulillah.. rakan-rakan sepejabat pun sudah mesra gitu.. macam lama kenal hihi

Oh ya..ramai yang sms tanya aku keja mana. Hihihi.. aku kerja kat wisma UOA II Jalan Pinang (dekat klcc) next week monday start masuk new office kat Kompleks Antarabangsa (seberang jalan UOA tu je :P). Btw, ramai tanya kerja kat mana? Enough said i work with one of the foreign Islamic bank in Malaysia. Yeah.. tak dapat lari dah..i'm back with banking job again. Dah itu yang tersurat kot hehehe..or maybe dah memang itu pengalaman yang aku ada.. alhamdulillah!


So far Damia & Danish ok. Of course aku rindu nak bersama dengan d&d. Pagi aku still adjust time. But lepas 2-3 hari ni aku kena keluar rumah by 7 latest.. the routine: hantar d&D sekolah, then en.suami hantar aku ke LRT KJ, then dia terus ke office. Tengahari mak aku akan amik d&D.. malam usually aku tunggu maghrib baru balik..sebab by the time kerja habis selesai dah pukul 7 gitu..if aku balik time tu tak sempat maghrib nanti..so aku sampai rumah dalam pukul 8.45 gitu.. haish!! itulah sacrifice terbesar yang terpaksa aku & anak-anak hadapi. Insyaallah, afterawhile kami semua akan biasa hopefully ;)


Dalam keadaan keluar awal, balik lambat sebegitu..dugaan paling besar dan mencabar bila d&d tak sihat nih... cuaca sekarang kan tengah hujan jer. And yes, both of them dah start asthma :(
Bila macam ni lah yang buat aku terasa sangat bila bekerja. Dugaan Allah. Semoga diberi kekuatan dan kesihatan yang baik buat Damia & Danish!! Risau aku tak tenang duduk bila pikir derang tak sihat. Nak amik cuti sahih la tak boleh sebab baru kerja huhu hopefully tak melarat la, and for time being kami beri ubat and pakai inhaler betul2 ikut time.


Ok!! GTG! Miss korang semua!! Take care!!
Btw, tak sabar nak pergi dating dengan en.suami sabtu ni.. Ni lah salah satu tiket yang aku dah beli sejak bulan January dulu selain PGL tuh ;) Last konsert by SIFU masa kat Stadium Merdeka dulu aku pergi..lepas tu ada konsert2 comeback dia aku&en.suami tak dapat attend sebab takde kat KL. This time, memang kami takmo lepaskan peluang!! Rindu banget sama SIFU!! yuuuhuuuu!!!

“…Persembahan adalah sebuah puisi panjang dan ia dimulakan dengan hanya vokal tanpa muzik iringan dan setelah beberapa minit, ia diikuti dengan satu alat muzik akan berkumandang, kemungkinan sebuah seruling atau gitar akustik. Penghujung persembahan adalah satu pesta simfoni yang gemilang...” M. Nasir

-*picture removed. dah cukup masa :P*-

Masa PGL last week!! :D Gilerrrr punya best!!!!!!!!!!!

Siap berebut2 meloloskan diri untuk berdepan dengan Tuah & Puteri & Bayan untuk sessi tandatangan.. Puas hati bayar tiket $263 (tapi dapat 216 sbb disc early bird ;)), dapat jumpa in person&mintak signature :D. Bak kata MJ, dah bayar mahal2 wajib dapat jumpa jugak kan!! hahahaha Aku punya kamera buat hal plak malam tu (salah setting :P) so this pic courtesy of MJ! (thanks beb!! awesome and great ladies night out, yeah!! let's do that again ladies!!)
Btw, yang lawaknya..aku kan training haritu. Sampai Istana Budaya pukul 7 terus hangkut segala baju keperluan kat toilet tukar baju seharian training :D Dah la time aku sampai orang pun dah ramai..belasah aje lah hihihi Then solat maghrib kat situ, and terus tengok PGL. Malam tu sampai rumah pukul 1.30pg!! Esoknya pukul 8pg dah siap pergi attend training 2nd day! Memang haru biru!! tapi besttttt!!!!

8 comments:

rizza on February 27, 2009 at 6:54 AM said...

dasat.. hehhe semoga D&D sihat selalu.. mommy nye pun take care!!!

Marisa on February 27, 2009 at 8:11 AM said...

wow! satu kelainan selama baca FP/blog u!

Mrs Noba on February 27, 2009 at 8:29 AM said...

pegi tgk M. Nasir????
besssssssssstttnyaaaaaaaa!!!!

Yan on February 27, 2009 at 9:38 AM said...

huaaaa.. aku jeles bab M Nasir tu.. beb, CP tu dekat dengan monorel raja chulan kan? kan? gigih aku cari ni nyahh..

Mrs.Nury on February 27, 2009 at 9:53 AM said...

You dah start keje balik ker Erna???Hope everything going fine especially your 2Ds.Hidup kat kl ni memang camtu...bgn awal balik gelap smp tak sempat tgk matahari pagi.Anyway all the best

Akma M.Rudy on February 27, 2009 at 10:48 AM said...

glad to hear that u guys ok..hopefully D&D will recover soon..mmg skang nih faktor cuaca x menentu buat bebudak sume x sehat kan..;(
ps : wahhh smpat lg tuh date ng Mr.Hubby tgk konsert M.Nasir!

MamaFaMi on March 3, 2009 at 11:51 PM said...

Congratulations on your new job... Yelahhhh, orang ada rumah baru, tak beritahu pun... tak pe la...

arina on March 5, 2009 at 5:45 PM said...

diknon,
kabare? busy kerja kaa? :P

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess