Friday, February 20, 2009

d.i.l.e.m.a & Syukur, Alhamdulillah

update:
Thank you all for your support, courage and doa! I really appreciate that.
Memang masa tulis entry ni pun sebak2 gitu.. 3years bukan sekejap. But, syukur alhamdulillah saya diberi peluang untuk menikmati masa bersama anak-anak. My first decision to resign dulu pun not at my full hearted wish. I don't have to elaborate further about it. But i accept what Allah has given me and i'm glad and syukur i was chosen and given the most valuable and precious opportunity! Same as why i start bekerja semula. I seek your understanding not to ask me 'why?' i have my own reasons.. All of us have our own dream, plan for our family. So am i. Islam itself mengajak kita untuk terus perbaiki hidup.. memang kita harus bersyukur dengan apa yang kita ada tapi dalam masa yang sama kita harus berusaha untuk lebih berjaya.

I have full support from my husband, parents and parents in law. In fact they (PIL) are the one who initiate the question 'when i want to start work again'. Then only i thot it's about time then. Since both of them dah start sekolah. I did not put much hope tho because with the current economic situation where most people been terminated than hired. But kita percaya pada Alllah. 'kun fa ya kun'. Jika Dia kata jadi maka terjadilah. So, i guess its a blessing and guidance from Him that i'm able to secure a job right now. Alhamdulillah. Thank you Allah. And thank you to all of you for your support and doa.

Aku dalam dilema..
Sesungguhnya apa yang aku doakan telah termakbul..
Tapi tiba-tiba aku rasa takut..
Mampukah aku??
Belum mula tapi aku dah sebak memikirkan memang aku akan rindukan anak-anak aku nanti..
Rindukan waktu bersama-sama diorang..
Rindukan waktu ambil balik sekolah..
Rindukan waktu suapkan makan..(yer, balik sekolah aku suapkan Danish & Damia jugak!! best!!)
Rindukan waktu marah-marah, jerit pekik lepas tu peluk-peluk depa..
Rindukan setiap detik dan waktu bersama mereka..
Haishh..baru fikir dah terasa rindu..belum terjadi lagi. But very soon pasti akan terjadi..


Ya Allah berikan aku kekuatan..kesabaran.. Luruskan nawaitu dan hatiku.. Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui mengapa aku mengambil keputusan ini.. sebagaimana Engkau telah perluaskan rezeki keluarga kami dan memberi jalan kepada ku..aku mohon Kau berikan kekuatan dan ketabahan kepada aku dan anak-anak dan suami nanti. Peliharalah kami sekeluarga.. Semaikan rasa kasih dan sayang yang berkekalan antara kami hingga ke akhir hayat..

Untuk Damia & Danish...
Maafkan mommy sebab terpaksa tinggalkan Damia & Danish nanti..
Mungkin waktu bersama kita tak lagi lama macam dulu-dulu..
Tapi mommy percaya Damia & Danish dah besar dan pandai berdikari..
Mommy harap Damia & Danish faham nanti...
Insyaallah..seperti mana orang lain boleh mengharunginya, begitu juga kita nanti
Big sacrifice untuk mommy...dan jugak Damia & Danish & Daddy
but remember..
Mommy will always love both of you and also you My Dear Hubby!!


Insyaallah..bermula Isnin ni, new chapter akan bermula buat diri aku. Doakan aku tabah dan kuat mengharung dugaan dan cabaran nanti. Bukan kali pertama..tapi setelah lebih kurang 3 tahun selesa& enak di rumah bersama anak-anak, agak sukar untuk mengubah rutin. Tapi, aku harus dan cuba untuk keluar daripada comfort zone aku.. We have our own reason why we have to take this option..We have BIG plan, dream, goal and target for our kids..oleh sebab itu, aku harus mengambil keputusan ni. Sementara aku masih kuat, boleh diterima bekerja ..aku akan buat apa saja demi memberi peluang yang lebih luas kepada anak-anak. Kalau orang lain boleh, kenapa aku tidak, kan?? Menjelang usia 30 ni aku bakal mengalami satu perubahan hidup yang baru .. Akan menjadi satu detik baru buat kami sekeluarga.. Wish me luck!! yea..wish us luck too!!

Syukur ke hadrat Ilahi, dalam keadaan sekarang yang ramai diberhentikan kerja dan mengalami kesukaran, aku diberi peluang dan diperluaskan rezeki untuk kembali bekerja. Alhamdulillah..
p/s: kalau aku kurang berblogging atau melawat kawan-kawan..faham2 je la..aku sedang mengadaptasi keadaan dan situasi yang baru. Kalau sempat aku pusing2 baca la nanti ;) Gonna miss all of you!! Take care all!!

18 comments:

mimielola on February 19, 2009 at 5:10 PM said...

Good Luck, nyah! Semoga dipermudahkan olehNya

Yan on February 19, 2009 at 5:14 PM said...

good luck!!!

mamaDhea on February 19, 2009 at 5:26 PM said...

gud luck!! ;)

Marisa on February 19, 2009 at 5:33 PM said...

Alhamdulillahh

Mrs Noba on February 19, 2009 at 7:00 PM said...

good luck bebeh!

iswatie "colours of life" on February 19, 2009 at 7:40 PM said...

Good Luck!

rizza on February 19, 2009 at 8:26 PM said...

good luck!!!!

semoga ko berjaya dalam apa yg ko hajati tu....

take care!!!

Diana Sulaiman on February 19, 2009 at 9:14 PM said...

good luck erna... keje kat mane nanti tu?

Mama Adib on February 20, 2009 at 9:06 AM said...

Selamat maju jaya

juliatyz on February 20, 2009 at 9:31 AM said...

erna..huhuhu..sedey pulak i baca blog you.i always adore you as housewife sbb i sendiri teringin nak jadik fulltime housewife oneday but i guess you must have your own reasonkan utk kembali bekerja..good luck ye for you & your fmy.mula2 mungkin susah (mcm org abis cuti pantang nak start keje..but in case case you pantang 3 thn) but lama2 insya'allah you boleh adapt punye ;)..you keje kat area mana?? kl, damansara, cyber?? (kotlah cyber leh jumpa bila2 :P)

Ealyie on February 20, 2009 at 9:32 AM said...

brownies mcmana?? ;)

m.o.m on February 20, 2009 at 9:46 AM said...

Good Luck, cik kak ..
Back to corporate world eh ?

-rini-

madamoiselleczar on February 20, 2009 at 10:18 AM said...

owh! what a surprise beb! congrats beb....and of coz the very best of luck too ya :)

Aiza Azril on February 20, 2009 at 11:14 AM said...

Alhamdulillah, rezeki anak-anak tu namanya....good luck ok! :)

Akma M.Rudy on February 20, 2009 at 12:01 PM said...

Alhamdulillah...congrats!
ps : in my orgn ke??

Harrafyelza on February 23, 2009 at 11:03 AM said...

good luck..

arina on February 24, 2009 at 2:47 PM said...

sorry i am waaayyyyyy late in wishing you all the best!

so,

ALL THE BEST SIS!!!!

semoga sentiasa dibawah rahmat allah.

farah225 on February 25, 2009 at 4:43 PM said...

good luck erna
Insyaallah dipermudahkan segalanya.

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess