Friday, January 9, 2009

Back to school

Back dated entry.. pic amik masa 1st day sekolah (30 Dec 2008). Start orientation untuk Damia & Danish. Sepatutnya Damia tak payah dah sebab dia bukan new student. Tapi sbb Danish baru 1st time, so join je lah sekali.. Damia tak pernah merasa orientasi sekolah tu pun sebab last year masuk dah almost end of the year..

Valli..tu la uniform sekolah Danish. Hahahah...no uniform for toddler class anyway. So belasah baju biasa aja. Danish enjoy school so far.. since day 1 dia dengan suka gembira masuk kelas, letak kasut kat tempatnya dan terus masuk kelas seolah-olah dia telah pergi sekolah tu bertahun-tahun lamanya :P
Dah lebih seminggu ke sekolah, lagi banyak celoteh si kecik Danish ni! Dah pandai demand! and paling cute kalau dia sebut 'alah...' 'dowan'= don't want 'nanak' = tak nak. Hmm..still baby talk, pelat..it's ok!! take your time dear! Enjoy your playschool!

note: Just a reminder to myself..-sila pergi daftar anak-anak sekolah rendah!!! What to bring eh?? anyone know?? surat beranak ajer kah?

9 comments:

mommyashvin on January 9, 2009 at 6:03 PM said...

at least boleh guna all the bajus sampai lunyai! kalau tak, baru guna a few time dah outgrown pulak! adei. I like his bag. ~Actions speak louder than words~
kids normally learn from what they see right? Their observation is more sharper than us yg dah semakin 'muda'!

are on January 9, 2009 at 7:57 PM said...

erna..
bwk s.beranak jer...nnti kat skolah krani akan bg borang utk diisi.

Hana on January 9, 2009 at 9:21 PM said...

surat beranak ori... takmo photostat!

iswatie "colours of life" on January 9, 2009 at 10:28 PM said...

uih...dah kena gi daftar ka???

Mrs Noba on January 10, 2009 at 12:09 AM said...

uish..big d dah nak masuk skolah rendah dah nanti ni ek?

arina on January 10, 2009 at 9:38 AM said...

kat sini pulak kena bawak surat beranak, bill utility, sampul surat with setem 50sen. borang yang dia suruh isi tu berjela2 last2 kena bawak balik jugak.

hampeh!

Mommy Hafiy on January 11, 2009 at 5:28 PM said...

erkk..dah nak daftar ker??cepatnya masa berlalu!dah besar damia!

Marisa on January 12, 2009 at 1:06 PM said...

anak eden jugak la yg problem nak pi sekolah. part bgn pg tu mmg masalah

Harrafyelza on January 12, 2009 at 2:04 PM said...

lahai..danish da skolah...huhu..damia nak jah 1 da ek thn depan???

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess