Monday, January 19, 2009

Apa yang boleh kita buat?

"14. The idea is to do what we can to show displeasure at what the US is doing. We will not bring the US economy crashing down. It will continue to prosper. But the US and Americans must know how much the world dislike or even hate them."
Btw, kami ni dah 2 minggu berjaya puasa Mc D, coke dan yang sewaktu dengannya.. harapnya boleh kekal lama... insyaallah.
Good for the kids health too! And for us of course!
Pagi ni en.suami dapat berita lagi seorang kawan batch dia meninggal. Innalillah. (Al-fatihah buat arwah). Dalam masa 1-2 bulan ni, dah 2 orang kawan-kawan dia meninggal. (seorang kena cancer, seorang lagi semalam meninggal heart attack masa mandi nak bersiap solat Maghrib). Both arwah ketua keluarga...both also anak 3 orang masih kecil (paling tua pun darjah 3)...both also very successful and good person..very young (tak sampai 40 pun lagi!) Tapi telah lebih dahulu dipanggil mengadapNya. Semoga isteri2 arwah tabah menghadapi dugaan dan cabaran sendirian membesarkan anak-anak.


Apabila maut memanggil..tak mengira umur dan waktu..
Kita yang masih hidup ini harus bersyukur dengan apa yang ada..
En.suami kata.. lepas ni dia berazam nak luangkan lebih waktu bersama kami. Habis kerja nak balik..hihihi... harapnya kekal dan ikut la apa yang diazamkan itu ye en.suami :P

5 comments:

Yan on January 19, 2009 at 3:03 PM said...

alfatihah..

semalam budak2, Amir especially ajak pi KFC.. abah dia kata, ayam dah abis.. jom balik umah, suh ibu goreng ayam.. ye laa kan?

Mrs Noba on January 19, 2009 at 3:40 PM said...

innalillah...

mak nih pun dok sabor je lah tgk ice cream mc d...sib baik batuk baru nak lega!

Hana on January 19, 2009 at 3:47 PM said...

takziah buat family tersebut.

sama la kita. berjaya memboikot. tapi tu la. huggies tu. tak bleh la... amani tu seswai pakai huggies je, pakai lain naik rash. camner?

kaezrin on January 19, 2009 at 4:19 PM said...

Bravo la...cuma as for us ader byk lagi product kat rumah yg mmg dah siap beli awal2..so lenjan la abislkan...for example diapers khazin sume huggies..berpek2 dlm almari..and my clinique stuffs...sume botol besar2..and ya allah byknyer baju2 M&S for hubby ..pemning paler..hat dah beli pakai jelah erkkk

Erna on January 19, 2009 at 4:28 PM said...

yan: tu la pasal! nak menepis keinginan anak-anak la cabaran utamanya!

noba: hihi menggoda kan!

hana: tu la..memang ada benda yang memang kita terpaksa jugak. kan!

elin: sama la.. mamypoko ni mana mari ek?? hmmm..part baju2 tu mana yang dah ada tu nak buat macam mana. Lenjan aje lah! Konsep pembaziran jugak perlu diaplikasikan. Huhuhuhu..macam mak ni udah beli tix disney. Takkan nak buang! hohoho...mahal tuh!pembaziran pulak kalau buang gitu aje!

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess