Tuesday, December 23, 2008

year end hols?

Semua orang sibuk bercuti sana sini.. semua orang sibuk bershopping sana sini..

huhuhu..tensen nyaa... tergedix-gedix rasa mcm nak bercuti jugak..tapi apakan daya:(
Dah le punya banyak cuti yang bersambung dengan weekends...haish!!! feel like i really need a break (cuti-cuti malaysia sajorrr) before 'any changes in routine happens'.. tapi macam takde harapan je.. kalau takde changes takpe la.. if only 'if'!

Laki mak tak leh amik cuti..walaupun cuti masih berbaki 5 hari!! huargh!!! kesnya?? yer la..baru je bukak cawangan pertama takkan dia nak amik coti..sibuk mengejar target etc..huhuhu sadis!sadis!! mujur lagi cuti bleh di bawa ke tahun depan...special case sbb depa pun takmo en.suami bercuti pada waktu sekarang :(
Policy co mmg tak bley bring forward cuti..

Christmas ni pun kerja okeh!! adusss!!
I wonder kot 1hb nanti pun kerja ke tak?? hmmm..ada kemungkinan kerja huhuhu.. ni lah bahana dapat ofis dalam shopping complex! 365days buka sepanjang tahun!!

20 comments:

arina on December 23, 2008 at 3:52 PM said...

mak ai sadiss betul cite hang nih!

kalau mak tak busy boleh ajak hang melepak tengok wayang hahahahah!

takpe, pi je lepak kau 1-U tu hahaha.. misti nak muntah kan?

Erna on December 23, 2008 at 3:57 PM said...

mak aii! cepat betoi hang komen kak non! :D terkujat den!
jom la lepak ihik!
Ya Allah..memang tak tau nak dok mana OU tu okeh! Last sat satu hari suntuk kat situ, sbb laki kojo..Damia takmo balik, ber'art attack' bagai.. Udahnya nunggu sampe laki abeh kojo! Raso nak kojol dah kat situ..sudahnya bawak pi tengok wayang..citer chihuahua tuh! hihihi..lawak gak la citer tu!
Masalahnya ialah untuk lepak di situ tanpa sebarang pengeluaran RM berlaku! boleh?? :P

mrs noba on December 23, 2008 at 4:21 PM said...

erna, mak nak cuti tapi tak de cuti...
uwwwaaaaaaaaaaa!!!

arina on December 23, 2008 at 4:22 PM said...

ya benarrrrr! mana buleh lepak tak keluar RM betui dak? macam tak cukup perisa aje hahahahahah!!

kalu tiap2 wiken lepak situ harus bangkrap la kan? bawak bekallah gitu hahahahah!

Yan on December 23, 2008 at 4:27 PM said...

lepak kat tangga je la kaedahnya.. kakakaka.. heee.. apa ke benda la yg aku cadangkan ni..

arina on December 23, 2008 at 4:50 PM said...

yan! lepak kat tangga? hahahahahah! ish tak leh imagine la ngan bau hancing kat tangga tu hhahahahhhaha!

Erna on December 23, 2008 at 4:57 PM said...

mrs noba- kita serupa tapi tak sama hikhik

yan- eii! tak koser mak lepak kat tangga sambil nyedut asap dan bau kencing hahahaha

k.non- tu la pasal!! kopak nyahhh!!
tu belum masuk bab makan.. konon nak save minyak ulang alik kena anta amik dia tu, terus je la tunggu..so portion duit minyak+tol tu terpaksa pegi ke art attack, sessi mengopi, naik rides dan sbgnya..tu pun lalu je tepi2 kedai buat2 tak nampak..kalau masuk harus terjebak!! huargh!! pusing kiri, pusing kanan takde lain melainkan SALE!

arina on December 23, 2008 at 5:04 PM said...

na,
memang kronik masalah hang. mak serender tak reti nak settlekan. kena buat SWOT analysis gamaknya hahahahahahah!

ish mengopi tu pulak bukan kat kedai kopi atan. tapinya starbuck la, coffee bean la,.. hahahahha.. kalau mak confem tak dan sebulan dah kopak!!

Erna on December 23, 2008 at 5:16 PM said...

kahkahkha!! tapi betulla..
harus kena buat swot analysis..
solutionnya ialah:
bawa bekal nasi/mee dari rumah dan makan di wakaf yang disediakan mengadap rainforest tuh (best gak tuh!!)
then pusing2 jalan2..
dah penat nak mengopi, buka thermos isi kopi yg siap dibuat dari rumah jugak. Bawak biskut 4 sagi/biskut mayat/roti azan dan sewaktu dengannya.. cicah makan kat situ..
instead of mengabiskan banyak masa kat dalam mall tu, lepak2 je kat area rainforest tempat ikan-ikan tuh..or naik atas tempat playground! FOC
Oraits!! so, kena la mak bawak satu bakul isi makanan bila nak ke OU yerrr!! lol!! (kena bayangkan bakul dolu kala yg plastik kaler2, isi thermos dan sebagainya..jangan mengada2 nak beli bakul piknik terbaru pulak sbb ia hanya akan menambah kos yang sedia ada :p)

adoi!! ni la kes bila 2 anak dah nak sekolah tahun depan! takleh pikir lain dah..pikir duit kena simpan utk belanja sekolah ajerrrr!!

arina on December 23, 2008 at 5:22 PM said...

kahkahkahkahkahkahkah!

macam on the way nak pegi piknik kat templer park ajeeee!!!

bulehlah tuu.. kalau sebulan hang buat lagu tu, harus gomen kasik award citizen contoh yang tidak membazir dan bijak menggunakan kemudahan sekeliling yang ada hahahahhahha!

adoi la haaa... yang senang duduk ajelah kat umah. nak mengopi mengeteh, amik je dari dapur!

kahkahkahkahkah! pecah perut den!

mimielola on December 23, 2008 at 5:26 PM said...

Aku pun kerja time krismas dan 1hb!!!

madamoiselleczar on December 23, 2008 at 6:42 PM said...

kahkahkah! tadi aku ingat nak komen apa beb..tp lepas baca ruangan kekomen hang ni..terus aku terlupa la plaks nak komen apa....sbb aku dah ketawa terbahak2 sampek kuaq ayaq mata..adeiii laaaa.....

Fid on December 24, 2008 at 8:46 AM said...

aku dah listkan dah hari aku kerja dan cuti sampai 12 jan kahkahkahkah
sedikit penekanan kat 12 jan kahkahkah

sian hang erna
tapi tak pa..kot kalu indu2 aku tuh calling2 la kahkahkah

Marisa on December 24, 2008 at 12:54 PM said...

haha... aku juga kena kerja 25hb n 1st jan tu....
tu la pasai... kalau pi OU tu takat 50 tu buat makan je.... blm campur lain2....

NeroEcha on December 24, 2008 at 3:55 PM said...

Aku dah lama tak pi OU wpun dkt gan rumah...nak mencari parking satu hal..malas aku..good idea gak tu OU bawa bekal save skt kalau tak gerenti berterbangan rm kita..

Hana Muhd Idris on December 24, 2008 at 4:03 PM said...

erna, sure satu ou pun dah baper tawaf kan? u try apply keje jadi tourist guide kat ou punya management... hehehe ada ka??? jahat nyerr mulut kita! sorry keh!

Jijah on December 31, 2008 at 1:00 AM said...

sila ke blog saya terima kasih

lepas tu sila ke rumah saya kalau laki kerja hahahah sbb laki saya kompom takde pegi ride moto

grrrrr!

sekian

mommyashvin on December 31, 2008 at 4:42 PM said...

HAppy New Year !

arina on January 2, 2009 at 10:26 AM said...

mek,
akak dah pindah ke
http://casaarina.wordpress.com/

kot2 la hang rindu kat akak!

:P

all the best in 2009!
take care!

Diana Sulaiman on January 6, 2009 at 12:33 PM said...

i tak tau u ade blog jugak erna.. heheh.. tapi harap bersabo.. nak wat camna kan..

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess