Saturday, November 15, 2008

Blogging from room 516, SSH..free vacation??

Khamis malam Jumaat, Danish kena 'barking cough'..teruk sangat dia..nak bernafas pun tak boleh.. Damia plak memang dari pagi dah tak sihat..cikgu sampai call suruh amik kat sekolah sebab dia dah tak lalu, terbaring jer..
So, the whole day aku try kasik ubat pcm, atarax (flu) and ventolin (cough).. tapi sampai ke malam Danish makin teruk lepas maghrib..Damia plak tak lalu bangun langsung.. Thot nak pergi A&E terus, tapi since depa boleh tidur, kami monitor je la.. So, Danish tido ngan daddy kat katil kami, aku plak tido kat katil budak Danish tu jaga Damia kat bilik depa..
Morning, pukul 9 terus pergi SSH.. got admitted at 'hotel' upstairs as per our Dr. Z said hahaha.. the newly renovated Executive 5th floor dah siap..baru 2 minggu beroperasi. Luckily kami dapat bilik..And our room ni memang kami lah orang pertama yang merasmikan hihi..
Okeylah..for that price yang menyamai 5star hotel semalam..memang sangat puas hati la bilik itu..despite the finishing yang 'kureng' (i think depa amik contractor murah kot..sayang coz bilik dah cantik tapi ada kesan cat menitik2 atas sofa etc..).. hmmm.. since there's no more 2 bedded on that floor( we request for 2 bedded room sbb dah both of them kena masuk..if 2 single leceh plak bilik lain-lain), we got ourselves vip single deluxe + 1 bed from the 4 bedded room. So, the charges would be 1 vip deluxe and 1 four bedded instead of 2 single vip bed. Katil bilik 4 tu depa tarik bawak masuk single room tu.. so berkampunglah kami anak-beranak dalam tu.
Dapat toiletteries (bath+lotion) body shop! Not bad.. dapat dua set since for 2 rooms (white musk & strawberry). Newspaper delivered to room every morning..bathroom ada rain shower! bathtub je takde, which Damia 1st thing buka bilik air carik benda tuh! lol!! (ada bathtub kat bilik vvvip je, 1.5k per night!!)haish!! memang macam hotel! hahahaha..oh, ada welcoming drinks jugak!! lol!! tak pasal-pasal mommy & daddy dapat free vacation! Damia called it ni 'hospital hotel' ek mommy?!
Last night, Damia ok cuma wheezing..fever under control. But Danish temperature naik balik.. dah masuk suppository pun tak jalan.. naik sampai 39.7'c. Risau jer.. habis semua orang kena kung-fu termasuk kakak-kakak nurse yang nak lap badan dengan towel basah. Agaknya dia rasa sakit2 badan dan tak selesa sebab demam panas sangat. memang tak tidur.. haduss!! Pagi ni beransur turun.. hopefully graf demam dia turun.. asik naik turun dah berapa kali dah..
Btw, pagi ni both of them amik darah...result alhamdulillah its just viral infection. Nothing serious..So, kena monitor je and make sure temperature tak naik semula.. and kena make sure tak wheezing dah. Lagi few series of nebulizer..tomorrow baru tukar to normal neb. Currently still neb untuk treat his 'croup'.. wonder lagi berapa hari kami akan 'bercuti' :P Wish them speedy recovery...
oh, the duvet is so comfortable and best!!! hihihi bantal je keras nak mampos!! bila tanya bantal lembik sket depa kata floor ni semua bantal keras sebab bantal baru!!! hadoiiii!!!

Timber flooring for waiting area inside the vip deluxe room.
Mcm secluded this area, so senang nak solat..

The newly renovated 5th floor, SSH.
Admission pun kat lounge dia kat 5th floor itself..

15 comments:

mimielola on November 15, 2008 at 5:02 PM said...

Oh, pertama sekali, hebatnya bilik ni....

Kedua, ko mmg bikin hatiku menggeletek melihat Damia yg satu itu.

Ketiga, apakah sekrg ini musim demam-batuk?? Anak aku pun hampir2 di tahan. BIla pi A&E APSH, doc bg ubat sajok plus kena neb every 4 hours lepas tu. Haruuuuuu. How are they now?

Erna on November 15, 2008 at 5:37 PM said...

lola: sehebat harga..mujur masa depa confirm ngan HR laki aku depa kata 'no problem' kalau idak..'vacation' bilik bawah je lah kami.
hihi..rembat la beb. US sudah keluar laaa!! Delia sudah rembat jugak! ;)
menurut paeds aku, memang musim. Tapi kes anak2 aku ni, last 3wks kan baru ja depa kena..so kebetulan semalam adalah hari yg sama depa kena follow up, tapi case berulang jugak! so, musim ke idak ke..anakku memang kena!!huhuhuu cuma kali ni Danish kena 'croup' plak..
now demam dah kebah..monitor tonite mcm mana.. wheezing still ado, both of them.

arina on November 15, 2008 at 8:38 PM said...

kahkahkah! adoi la haa.. dapat gak merasa spital hotel. dulu masa depa dok buat renovation kami dok la mengintai2 situ. dak siap ropenya! bestnya insurance cover jugak ek!

anyway semoga cepat sembuh!!

iswatie "colours of life" on November 15, 2008 at 9:10 PM said...

Hi Kak Niena,

Hope Damia & Dania dah recover. n best yer dapat rasmi bilik br...high class gitewww

Fid on November 15, 2008 at 10:48 PM said...

1st
vacation sungguh laa

2nd..
d and d cecepat sembuh ya

3rd
aku harap aku tak akan dok bilik hang dok ni

Erna on November 16, 2008 at 11:21 AM said...

ana: hihi tu la pasal..perasmian gitu hahaha..pagi tadi siap Datuk Z tanya. 'Damia dah pergi swimming pool?' lol!!
thanks! Co. tak pakai insurance, semua depa bayar sendiri..

Iswatie: hi ;) thanks for your wish =)

fid: hahaha, kan aku sms hang aku tengah vacation :P
awat hang taknak dok bilik ni? hihi

Mommy Hafiy on November 16, 2008 at 3:47 PM said...

wahhh...kalau la bilik cenggini takde masalah lama2 pon..can u imagine nor kena dok spital 2 weeks jaga si halqy..dgn takde org lain nak rotate turn mmg berkg la dekat hosp tu 2 minggu..amek private room dok sorang2 sbb senang nak solat tp bilik je la..bilik air kena share dkt luar bilik mandi takdak utk mak bapak sbb wad kanak2..huhu..last2 mandi kat hot spring dekat dgn hosp tu..mujur ada kalau tak mau 2 wks tak mandi!!!hahahah

mrs noba on November 16, 2008 at 5:47 PM said...

wow, best bilik tu erna!!!

speedy recovery to your kiddos...

rizza on November 16, 2008 at 7:26 PM said...

semoga damia & danish cepat sembuh!!

MAMA ADIB on November 17, 2008 at 9:50 AM said...

Wah Sangat Hebat..
Semoga damia and danish cepat sembuh..

aku pun tak mau duduk kat bilik yang hangpa dok ni..
tak mampu deknon nak bayar..
company deknon cuma cover deknon jer tak cover family hu hu hu

mommyashvin on November 17, 2008 at 11:22 AM said...

speedy recovery to d&d....musim kot sekarang, my son too!

Yan on November 17, 2008 at 11:43 AM said...

mak dah wish recovery utk D&D via SMS. ni saja nak tanya, KCB 2 hang complete ke idak?

Marisa on November 17, 2008 at 1:50 PM said...

untung.. co. cover mcm tu.. semoga danish cepat sembuh

mamaDhea on November 17, 2008 at 3:05 PM said...

ye laa.. bestnyer co. caover bilik camtu.. hihi..

semoga cepat sembuh Damia & Danish..

err, "croup" tu ape?? :D

Erna on November 17, 2008 at 5:14 PM said...

nor: tu la..lama awak dok haritu kan?? tapi kita pun pernah kena stay lama cenggitu..sengsara!!! huhuhu
mrs noba & rizza : thanks ;)
mamaadib: thanks ;) alhamdulillah depa cover kami sekeluarga termasuk maternity..
valli: thanks
yan: sudah..complete ;)
marisa & mamadhea: thanks..
croup tu barking cough..batuk dia kering mcm bunyi anjing tuh hihihi..

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess