Monday, November 10, 2008

A Hectic Weekend: Madagascar & Graduation Damia

Sabtu.. seawal pagi kami dah menjengah OU hehehe (tak lama lagi nak termuntah la pi OU tuh lol!! ) Breakfast kat 'Teh Tarik' -woo! maklumlah mamak dalam OU, teh tarik RM2, roti canai rm1.80 sekeping!! pengsan! tapi mujur sedapss! rotinya lembut, nipis dan garing giteewwww! Damia & Danish habis makan sekeping sorang!

Habis breakfast, hubby pi opis sekejap tengok apa yang patut..then jumpa x-staff yang datang melawat hantar kad jemputan kahwin etc... Pukul 11 kami pun naik atas!! yippeeee!
"I like to move it, move it!". Its actually movie date with 3 families.. so, semua sekali 6 adults and 4 kids. Satu row kami saja...hihihi I enjoyed the movie very much!! and the kids too i guess ;) habis la popcorn satu bekas sorang (yang kecik sajor for them..mak ngan laki share yg medium :D )
we are ready to 'i like to move it, move it!'
After the movie, and 1 round of 'animal train' ride.. kami pun keluar dari OU untuk mengisi perut lol! Semua pun berkampung di restoran Puteri.. buffet RM30 memang berbaloi..makan tak hengat!! lauk2 kampung plak tuh! haish!! sambil makan sambil bersembang..segala macam issue diperbincangkan..politik, kewangan, poligami kihkihkih..
Since ni la weekend yang the kids dapat bersama daddy, so..petang tu lepas Asr daddy ajak plak pergi Tasik Shah Alam..yeah!! gaya hidup sihat! joging tuhhh! lol! Aku idak joging..tak pasal2 tetiba nak larik, karang cramp plak..but aku leisure walk gitu! menghirup angin ;)


Ahad, seawal pagi jugak kami udah keluar.. Damia ada graduation concert. Tapi dia takle amik scroll apa sebab hanya untuk 6yrs student ajee.. Tapi dia ambil bahagian untuk play 'My Grandfather's Orchard' ;) jadik Durian! hahahaha... punyalah lama..lambat betul habis! adusss! bayangkan 5 centre gabung sekali..macam2 perangai budak-budak cikgu nak control lol!! memang lawak! tapi yang tak tahan tu laaammmaaaa sangat!! ramai la family yang beranak kecit dah terkiak-kiak menangis bila dah masuk pukul 11 lebih gitu.. Tu pun certificate tak sempat bagi semua..terpaksa stop half way, then later cikgu bagi kemudian kat sekolah..
isk..anak 'Kak Engku' pun ada hihihi dia pun datang gak le tengok anak dia buat performance ;)

Habis concert dah pukul 2..hujan lebat! kami terus ke Kajang ada birthday party. Balik daripada party kami mandi solat semua..daddy kena pergi opis pulak semula! Mula malas nak ikut, Damia plak sibuk nak pergi..pergilah semula ke OU! (kan aku kata lama2 memang nak termuntah tengok OU tuh! lol!!)

DURIAN!

Tetiba ada pelakon tambahan naik atas stage!! sapa tu ek budak yang baju putih tu?? haishhh!!! sabor je lah!!!

14 comments:

mrs noba on November 10, 2008 at 3:31 PM said...

heh..chomel durian itu pakai tudung...
:D
tapi sebenarnya apakah kisah sebenarnya? nak cerita buah2an di dusun atuk saya ke?

Erna on November 10, 2008 at 3:41 PM said...

mrs noba: hahaha... ha'ah..ceritanya, atuk saya ada kebun buah-buahan! semua orang kampung suka makan buah-buahan di kebun atuk! lol!!

mimielola on November 10, 2008 at 3:42 PM said...

Ahaha. Danish nak jd org pengutip durian ke apa tu? :P

Erna on November 10, 2008 at 3:53 PM said...

lola: hahaha..aku rasa Danish part time amik upah kutip durian dan rambutan la! lol!!

Fid on November 10, 2008 at 4:04 PM said...

kahkahkahkah
aku memang gelak!

dott on November 10, 2008 at 4:16 PM said...

madagascar was superb! kawan kawan superb. 1st movie experience for Aidan.

Durian oh durian..damia bunt aunty kempunan nak makan durian

mamaDhea on November 10, 2008 at 4:27 PM said...

ape ke halnyerr Danish kt atas stage tuh.. hihihi.. nak join ka?? :D

Yan on November 10, 2008 at 4:46 PM said...

lagi-lagi OU la lepas ni.. kah kah kah..

seronok ek Madagascar.. kitorang ni dok layan trailer tak sudah2.. uhuks..

mommyashvin on November 10, 2008 at 4:49 PM said...

'pelakon tambahan" tu tak tahan ...hahaha
curious.

Erna on November 11, 2008 at 10:13 AM said...

fid: gelak gelak..hahaha

dott: hihi..but he's ok kan! sampai habis movie dok diam jer..
eh, bukan that day kat Puteri dah makan pulut durian? hihi

mamadhea: dia teringin nak join jugak!

yan: dah tak lalu dah aku rasa..lepas ni kalau nak pi jalan aku banned OU! kena pi mall lain lol
sebelum pi tu budak2 ni layan trailer jugak kihkih

valli: selamba je dia naik stage tu tau!!

mommyashvin on November 11, 2008 at 10:50 AM said...

Erna,
I made the Mac n cheese yesterday! plus macaroni goreng for us! I just bought the cheese sauce (with cream)(tak tahu pun ada benda ni, hahaha!), add chopped garlic with olive oil. that's all! she like it! thanks.

kaezrin on November 11, 2008 at 12:40 PM said...

kahakah...additinal pelakon atas sstage tuh mmg kewl.. :P

Marisa on November 11, 2008 at 12:57 PM said...

alahai.. so cute la...
ni yg best kalau hantar tadika best2.....graduation day pun grand2....

arina on November 13, 2008 at 4:15 PM said...

rasa nak bawak pulak budak2 pi tengok madagascar weekend nih. thanks for the review!

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess