Tuesday, September 2, 2008

Update cerita lawatan ke Balai Bomba

Seperti yang dijangkakan.. Damia bergembira dengan sesi lawatan sekolah pertamanya :D
Alhamdulillah..
Macam-macam la dia bercerita..antaranya;
'Kalau ada kebakaran kena dail 999 tau mommy!. Kalau polis pun nombor sama..'
'kena baring..cari pintu' - rasanya ni situasi terperangkap dalam bilik kot. Tapi ceritanya semua dah bercampur aduk hahaha
Tersenyum gembira dapat naik bus sekolah :P
Her 1st school bus ride!
Angkat tangan! Turun! Angkat! Turun!
hmmm still remember? dolu kecik2 selalu la kena berbaris macam ni..sekarang anak pulak! Waduh! terasa 'dewasa' plak hahaha... 'dewasa bukan tua!' :P

This is so cool!!! (but hopefully baju tu smell ok hahaha)
I asked Damia 'do you try that uniform?'
Dia jawab 'No! I don't want!'
'Why?'
'Besar sangat lah!' lol!!


PEACE! :D
Yes! Semua dapat bergilir-gilir naik atas tu okeh! Siap bagi penerangan semua. Cuma tak jalan je hihihi...salah plak bawak budak2 kecik berdiri2 penuh dalam tuh! Bahaya pun iya jugak.
Anakku saja yang masam mencuka? hahahha



Semua orang dapat buahtangan Pencil Case with Pencil, Ruler, Eraser Jabatan Bomba. ;)

note: semua gambar diambil oleh Teacher menggunakan kamera yang mommy bekalkan pada Damia ;)

Marhaban Ya Ramadhan!

Selamat menyambut Ramadhan..
Ambil kesempatan ini untuk:
Beramal!!!
Jangan lupa !!!
Solat Tarawikh
Bertadarus
dan
Mengeluarkan
Zakat


Semoga hidup kita diberkati ALLAH sehingga bertemu RAMADHAN yang MENDATANG!!!

saya menyusun sepuluh jari memohon maaf atas keterlanjuran kata dan perbuatan, yang menyinggung perasaan saudara saudari dan atas segala kesilapan yang telah berlaku disepanjang perkenalan kita selama ini.

Semoga Ramadhan membawa keberkatan kepada semua dan mengukuhkan ukhwah yang terbina

8 comments:

Ms Lola on September 2, 2008 at 9:54 AM said...

AKu baru nak tanya, camne pulak bnyk shots yg menarik ni.. Ingatkan hang ikut skali :P

Erna on September 2, 2008 at 9:59 AM said...

lola: aku pun kagom dengan hasil gambar yang ditangkap oleh cikgu dia..not bad,huh!

raihan on September 2, 2008 at 10:30 AM said...

damia mesti seminggu x abih lagi cite bomba kan???hikhikhik

Marisa on September 2, 2008 at 11:25 AM said...

tu la.. mula2 ingat erna pi gaks.
tiba2 teringat my hubby punya lawatan masa tadika pi zoo... boleh ye mak mentuo den pi ikut sekali. ye la.. masa tu dia la yg bongsu.... siap bawak mak bagai.. last2 jatuh jugak.. luka!

Fid on September 2, 2008 at 11:31 AM said...

ya laa..aku pun tertanya2 pi juga ka si mommy ni....

arina on September 2, 2008 at 1:02 PM said...

hahahaha.. itulah rahsianya... suruh cikgu amikkan gambau!

Yan on September 2, 2008 at 2:20 PM said...

hehe.. comelnya la hai.. angkat jatuh angkat jatuh.. uhuks..

mrs noba on September 3, 2008 at 9:19 AM said...

isk..jangan kan damia...
i pun terasa nak gi jugak tgk balai bomba nih!

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess