Friday, August 29, 2008

Damia 1st School Trip!!


Hati ku berdebar-debar jee.. hari ni Damia ikut rombongan cik kiah..eh.. rombongan sekolah. 1st school trip for her.. 1st school bus ride for her..
Camne lah Damia agaknya yerr??


Hope dia ok.. mulanya dia tak nak pergi. Tapi aku kata pergi je sekolah..tapi tadi hantar dia, tengok ramai kawan-kawan siap dah semua, dia pun salam terus masuk! hehe.. hopefully all ok!

Dan mommy doakan semoga cuaca pada hari ini ok..just nice untuk kanak-kanak tadika ni pergi rombongan. Risau sebenarnya takut hujan..dah le anak mommy sorang ni sensitive.. takut semput lerrrr...insyaallah harap semua ok!


Pergi mana? hehehe...idak le jauh mana pun..hhahaha.. A visit to Bukit Jelutong Fire Station ajerr! hahaha..doket ngan rumah mak jerrr! ahaks! but i bet all the kids sure enjoy!! Dah la ride on a bus ramai-ramai... then melawat balai bomba lak tuh..sure ada demo bagai..Bestkan??!!


You all pernah pergi balai bomba?? mak tak pernah!!!! and i am jelous! :P (tak sabar nak dengar cerita Damia macam mana ropa dalam tuh hahahaha and i hope they can ride on that red engine too!!!! mak teringin banget okeh!!! macam best jerk! )


I'm ready mommy!!

besar dah anak mommy :D

13 comments:

Yan on August 29, 2008 at 10:54 AM said...

waaa.. rasa macam anak dah besar je kan.. ye la, nak lepaskan anak pi trip ni..

on your q, mak tak pernah pi balai bomba.. takat lalu lalang tu biasa la.. kah kah kah..

raihan on August 29, 2008 at 11:52 AM said...

anak aku pon setiap kali...SETIAP tau...lalu kat situ...mesti nak tgk kete bomba tu ade ke tak....pas2 siap ckp lagi nk jdk bomba...aku teringin gak nak bwk anak2 ku g masuk situ...tapi nak ker dorg melayan kami2 ni????hikhikhik

Fid on August 29, 2008 at 12:27 PM said...

cik puan erna
aku tak pernah pi balai bomba

nnt jgn lupa entry ttg apa komen damia ya...

Kunam on August 29, 2008 at 3:25 PM said...

should be very enjoying. Waiting for your update. Happy Merdeka and enjoy your weekend!

Ms Lola on August 29, 2008 at 4:32 PM said...

AKU PUN TAK PERNAH, NYAH!!!

Besar dah nak daro ko. Semoga menjadi muslimin yg berguna.

mrs noba on August 29, 2008 at 4:37 PM said...

beb...sekangkang kera ajer ke kita nih??

madamoiselleczar on August 29, 2008 at 5:34 PM said...

ya..aku pon tak pernah jejak kaki kat balai bomba gak! ihiks...cant wait on Damia's comment too about the trip ;p hi hi hi

farah225 on August 29, 2008 at 5:50 PM said...

aku pon tak pernah singgah balai bomba walaupun hari2 lalu.hehehehe
cute jerk budak2 pi trip ke balai bomba.
tgh tunggu komen damia.hehehehehe.

Mommy Hafiy on August 29, 2008 at 5:57 PM said...

ishh..teringin gakk..erna i totally forgot about kidszania aritu kalau u pergi pon berbaloi sure budak2 tu enjoy...rugi2

MoMmy Balqis a.k.a Nury on August 30, 2008 at 10:03 AM said...

wahhh syiok jugak kan g lawatan ke balai bomba.As for me,i pun blum pernah g balai bomba lalu & tgk je ada la.So whats the story fm Damia??/

Marisa on September 2, 2008 at 7:58 AM said...

sama la.... aku pun tak penah.... balai polis pun tak pernah.... rasa mcm penah pegi rupanhya tgk dlm Tv je

Erna on September 2, 2008 at 10:06 AM said...

yan: tu la..macam-macam perasaan aku nih!

raihan: ko kena buat muka kesian ler..kata saya dari kecik teringin nak melawat encik! hahaha gurau beb!

fid: okeh!

kunam: you too!

ms lola: besar dah ek? tapi mak muda lagi tau! hahaha

mrs noba: yer beb!! haha..doket yo!

za & farah: yes bebeh!

nor: yer la kan! sampai sana terus terlupa pasal tu!

nury & marisa: yer la mostly semua pun tak pernah visit kan. Jom kita buat rombongan cik kiah beramai-ramai nak? hahaha...
"Lawatan Ibu-Ibu ke Balai Bomba" :D

arina on September 2, 2008 at 12:29 PM said...

erna,
my first experience nak melepaskan anak ni, masa akmal faris pegi camping overnight kat school dia. rasa kesian pun ada jugak. tak taulah wether he enjoyed it or not. masa tu dia 5 tahun la jugak.

cepat aje besor budak2 nih!

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess