Monday, September 22, 2008

Rambut raya? meet new friend =)

Semalam pergi Ikano semata-mata nak bawak d&d gunting rambut.. lagipun mmg ada jemputan buka posa kat area sana (Thanks dear for the nyummy nasi minyak ganu! berkali2 I tambah :P). Same place 'kwik cut'.. nampaknya memang kena pergi situ je la. Lagipun so far gunting kat situ cantik dia potong. Danish tak menangis langsung! bila nak sampai kedai tu pun dia dah..'HA!' hehe..kenkonon dah tau la kedai ni :P dan sebelum pergi lagi aku dah slow talk dengan dia nak pergi gunting rambut.
Banyak kali jugak la aku dok 'slow talk' ngan dia pasal tuh..tiap kali aku cakap dia balas 'NO!' ..
hmmm, so aku dah prepare je if dia nak nangis2 lagi nanti. Sekali OK la plak! siap kasik blow lagik rambut tu hehehe. Dia actually geli tengok rambut jatuh-jatuh tu kot. Sebab tiap kali jatuh atas lapik tu dia kuis-kuis kasik jatuh atas lantai lol!
Damia pun gunting sama.. bukan rambut raya la! memang rambut dah panjang pun! so WAJIB gunting! Damia pun nak gunting sebab senang rambut pendek nak pergi sekolah!
he really like this place..this time tak payah dok kat kereta pun..gunting kat kerusi biasa jer! Instead Damia plak yang beria gunting atas kereta tuh lol!
lepas siap gunting dapat naik ride satu round =)
Lepas gunting pergi buka posa... and i met new friend there..at last jumpa jugak! =)

geram okeh!! diagah dia tersenyum ketawa..bila amik terus nangis! huhuhu lagi la geram!!!
jual mahal ek! hahaha

6 comments:

dott on September 22, 2008 at 9:24 AM said...

patutlaa.. the kids nampak macam baru balik dari saloon! hahahah

damia look prety in that new hairstyle..

i wonder macam Aidan tuu boleh ker gi saloon. Dia tuu penakut skit.. Aidan memang WAJIB kena potong. Dah macam pompuan dah huhu

Yan on September 22, 2008 at 9:30 AM said...

anak2 aku mmg takde le ke kedai ni cik Erna oooi.. sumenya abah depa yg bikin..

tp aku tak puas hati la baru ni.. Amir request nak botak la plak.. argh!

nasib baik arif takmo botak.. dia kata botak tak encem! kah kah kah.. pedih je tengok reaction Amir..

mrs noba on September 22, 2008 at 9:50 AM said...

hahaha...dia lambat nak panas enjin la :D

Erna on September 22, 2008 at 10:09 AM said...

dott: takde saloon la..kwik cut jer! 12 hengget:P
Try la..ada kereta and video barney etc..

yan: aku kalau rambut Danish ni bleh main mesin jer sonang ler..ni rambut dia memang kena gunting.
Hahah..Amir nak rambut raya botak ek? takpe pakai songkok encem la tuh! :P

NeroEcha on September 23, 2008 at 9:04 AM said...

Wah rambut raya tu...nice cutting..sampai ke Ikano ptg rambut yer..kat situ mmg beratur org tiap2 hari..tiba2 teringat sushi kat ground floor ikano...yummy

m@Ri@ on September 23, 2008 at 6:04 PM said...

wah rambut raya..mama die dah buat rambut raya lum?

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess