Monday, September 22, 2008

BEWARE of MILK PRODUCTS!

I received this sms...
Tak pasti tentang kesahihannya..
But, i just wanna be extra careful... and i wanna share with all of you..
If ada terjumpa full report about it let me know please...
kesian kat baby-baby tak berdosa tu..

The message reads:

Hi frens, the following items have been recalled due to China's milk situation. This is real.
M&M's, Snickers, Mento's yoghurt bottle (i'm not sure what product is this), Dove choc, Oreo wafer sticks (omg! i like this!!! but lama dah tak makan), monmilk (what is this??), dutchlady sterilised milk, wall's all natural mango, mini poppers ice cream, magnum ice cream, moo sandwich ice cream, mini cornetto (omg! last time i like to buy this because of the small size hence the kids tak makan banyak sangat at one time!) and youcan ice cream (what ice cream?? tak pernah dengar!). We've been asked by AVA to remove them from our stores (robinsons). If have any of them in your house, don't eat them. Pls forward to love one.

Kalau la betul..kenapa tak hebahkan betul-betul di media massa? ini membabitkan kesihatan rakyat!! apa pun, saya harap tindakan sewajarnya dilakukan.. jangan ambil sikap 'tidak apa' sebab ia melibatkan kesihatan manusia!

UPDATED:
i checked with Farah KKM..
and go check it out at her entry http://farah225.blogspot.com/2008/09/susu-produk-susu-dari-china-disyaki.html

Thanks dear!

7 comments:

mrs noba on September 22, 2008 at 9:08 AM said...

uishhh..biar betul!
i ada poppers & mini cornetto dlm my fridge!!!
:(

Fid on September 22, 2008 at 9:17 AM said...

nyah
tu msg untuk negara mana??

Erna on September 22, 2008 at 9:17 AM said...

tak tau kesahihannya beb.. tu yang aku dok cari kot2 ada statement apa2 kat 'sokkabar' mana-mana...
tapi apa pun..mak SERIAU!!!!

Erna on September 22, 2008 at 9:18 AM said...

fid aku tak sure beb! aku tengah korek2 lagik.. aku dpt pun fwd sms je nih!

dott on September 22, 2008 at 9:27 AM said...

dutchlady susu powder?

farah225 on September 22, 2008 at 10:22 AM said...

AVA tu spore punya.singapore mmg dah byk tarik produk from china.so far yg aku dpt maklumat, produk tenusu kita dikawal ketat kemasukannya from china oleh Jab Vet.so so far mcm ok jerk.btw, better kita elakkan dulu produk tenusu lain termasuk ais krim n yogurt bimbang kot dia nyer raw material ada juga yg diimport from china.

Marisa on September 22, 2008 at 1:10 PM said...

hari tu mmg ada kecoh2 gak hal ni.
ada dlm berita yg ada kes kematian kat China...
ada apa2 nanti sila update ye

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess