Monday, August 4, 2008

DH outing and SATC

one of my SATC date ;)
Seperti yang dirancang, semalam pukul 10.30 aku selamat tiba di Pavilion :PMujur tak penuh lagi parkir, kalau idak jenuhh.. tu pasal aku nak pi awal. Aku mula macam hangin je bila mamat ikea tu call pagi tu kata nak datang pagi gak..walhal aku dah suruh datang petang.. anyway, depa sampai dalam pukul 9, dan pasang2 aneboda wardrobe 2 bijik, dengan billy bookcase 2 bijik..pukul 9.50 siap. Terus aku capai kunci kereta, bawak D&D zoom ke rumah atuk&opah. Tinggalkan depa and aku terus zoommm ke Pavilion :D

Daddy? daddy takdak :( daddy pi KT nak handover job to new BM yang replace dia..terpaksa buat now sebab depa tak dapat cari pengganti masa daddy blah haritu.. so, itulah kes yang aku bleh beronggeng di hari Ahad :P

Anyway, i had great time, watching great movie with great friends! Best seyhh!! We should do this lagi, tapi kalau weekend harus susah gamaknya hehe..
Lepas movie, kami haruslah nak mengisi perut kan.. my all time fav place- The Loft ;)
Tak tau plak depa tengah promo 50% on all items! (no wonder super duper ramai semalam..selalu idak le macam tuh) anyway, as usual i had my fav Quiche (Lorraine or Salmon my fav!! and lamb sandwich also!!) and ice lemon tea! (but smlm ice lemon tea mcm kureng sket,hmmm??)

Oh, i also sign up for The Loft membership (penuh lagila card case aku ngan membership cards) since that's our (me&hubs) fav place at Pavi (sebanyak2 tempat makan kat Pavi tuh, selama ni kami hanya pernah makan kat Tony 1x, Jco 1x, selebihnya mesti kat The Loft!)
Sebab 50% all items, harus mak memborong Uhu!hu! Cheesecake itu kan!! makin menambah lemak2 dibadan ku!! At first, Ms L borong 6 ketoi, kunun nak share..3 each, sekali selepas sukar membuat pilihan aku pi order sendirik :P at first,
'1 box please - 1choc ganarche, 1 coffee, 1 lemon, 1 caramel nut, 1 strawberry, 1 blueberry.'
the girl close the box, but i'm still browsing at all the cheesecake!! and she said, 'you already choose 6 in a box!'

Whoopps!! errmm.. 'i'll just take another box then!' ahahaha..tamakkkkk!!!!
'1durian, 1 orange, 1 pandan, 1 coco loco, 1 cheese, choc ganarche'
hmm.. i guess i've taken all flavor except the green tea :P hamek kooo!! melantak ciskek sampai buntal!!

Siap semua, kami pusing-pusing kejap.. then Ms L & Lil S pun balik.. aku? gatai kaki pi ronda hahaha... takdak desire nak beli pun, just ronda2 keluar masuk kedai2 yang sale kununnya.. tapi at last tertewas jua :( dah le yang aku rembat tu item bukan sale..tapi nak wat camno,aku dah suka! :D sehelai je daddy :P That's it! Terus turun, bayar parking and chowww! Pukul 6 selamat sampai rumah ;) (mujur mak 'red flag' tu yang jalan tak hengat apa hehehe)

Sebijik dah kena sebat dek my lil monsters sebelum sesi penggambaran :P

Depa sebat sebijik sorang!! Mujur mak amik 2 choc ganache tuh!
p/s: Daddy nanti kita pi okeh ;)

12 comments:

Marisa on August 4, 2008 at 5:40 PM said...

Nanti balik KL lg aku wajib pi the Loft ni... sungguh terliuq tgk gambaq ni... ishhh.... telan2 air liuq ja nih....
kami selalu balik KL sat2 ja... mmg tak dan nak pusing2 sendiri. mostly mesti ada yg bg tau.... lepas ni mmg kena pi

Ms Lola on August 4, 2008 at 7:01 PM said...

Stoberi tu sedap gila nyah.... Cokelat pun aku rasa tak leh lawann...

Marisa on August 5, 2008 at 8:17 AM said...

ye ke? bagus.. sila bg komen... nanti aku pi.. terus sambar jek... yg choc of course kena ambik

arina on August 5, 2008 at 8:22 AM said...

bestnya!!!! the loft tu jual ciskek je ke?

Marisa on August 5, 2008 at 8:34 AM said...

nak tanya lagi... ni The Loft ni bukan ke Tun Mahathir punya...
bukan apa... kat langkawi kan ada bakery dia punya nama The Loft gak

rizza on August 5, 2008 at 9:16 AM said...

mana la pavilion tu? aku ni dah le tak reti2 area kl ..hehheh

kaezrin on August 5, 2008 at 10:15 AM said...

mmg yummehhhhhhhhhhh...

Yan on August 5, 2008 at 11:53 AM said...

esok2 kalau aku sibuk2 SMS tu, maknanya aku dah jejak kaki ke Pavi la tu.. ngeh ngeh ngeh..

Fid on August 5, 2008 at 3:37 PM said...

haa aku pun tak tau juga pavillion tu kat mn?

Hana on August 5, 2008 at 5:42 PM said...

salam erna..
baru je buka blog ni.sblm ni try x dpt pun buka..

owh.. barula tahu ke mana menghilang... ehhe.. dah balik tpt sendiri rupanya.so, duduk mana skrg?damia school cambridge al-ikhlas kat mana?sek 13 ke kat mana?

tgk the loft tu sunnguh la terliur.... tp cek ni w/pun dok klang valley ni..pavillion pun x pernah singgah... lalu depan bangunan je...huhu..

Ms Lola on August 5, 2008 at 7:40 PM said...

Hangpa2 yg berkaitan, Pavi ni kat Jln Bukit Bintang. Tau sekolah BBGS dulu? Ha.. kat tapak sekolah tu la Pavi ni. Konpem berantu, nyahss.... Jgn pi sorg2. Muahahahahahahahah

Erna on August 5, 2008 at 11:44 PM said...

marisa: ni memang tempat wajib makan aku ngan laki everytime pi Pavillion :)

lola: aku tak sempat rasa stoberi nyah! Bapak aku dah rembat hahaha

arina (hehe):situ jual roti2 ni.. hi quality, and premium bread range gitu la..baru ja depa start jual ciskek gak.

marisa: Yes! Absolutely correct! Kami dok plan nak pi Langkawi konon semata2 nak pi coba The Loft! Sekali tak lama lepas tu dpt tau dah bukak kat Pavilion. Sekali rasa terus melekat! (ni utk org yang sker this kind of food mcm aku ngan laki aku la ;) )

rizza: depan JWW Marriot, dekat dengan Starhill, Lot10 dan seangkatan dengannya ;)

elin: nyum! nyum!

yan: haruss!!

fid: hang pi ja area BB sana sure jumpa :P

hana: wsalam!! hi! ha'ah dah pindah sini ;)yerp sec13

lola: ya betoi! thanks bebeh! ;)

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess