Wednesday, July 30, 2008

WARNA KEGEMARANKU

Baru kejap ni dia tunjuk buku sekolah baru.. teacher dia bagi suruh buat kat rumah jer sebab dia dah terlepas few pages daripada kawan-kawan yang lain. Dan aku baru realised pasal ni! huhuhu

Topik: WARNA KEGEMARANKU

arahan: warnakan

So, dia eja la..ME-RAH = red???? ayoyo! terkejut beruk aku!
Dia sebut M.E.R.A.H tapi bunyinya jadik RED! hhohoho..naya anak aku nih! walaupun betul tapi tu ejaan bahasa melayu, apesal la Damia bunyikan dalam English! so aku pun ajar dia balik yang betul.. dia pun warnakan merah.

then, KU NING.
'Apa ni mommy?' aku pun KUNING!
'what color is that?' alahai anak omak!!! so i showed this particular wire in yellow.
'Ohhhh yellow ek mommy!' HAH! KUNING = YELLOW! got it?
'Yer la kan Damia dah cakap Damia tak tau Melayu' DANG!!! oh, i need to do something!!!

Dan seterusnya, biru, hijau, coklat dia tau...Sampai kelabu dengan jingga KANTOIIII LAGIKKK!!
'kelabu tu apa?' GREY aku jawab.. oh grey! dia pun amik warna 'grey' dan warnakan..
hmmm....
'jingga tu warna apa?' aku terdiam. Ermm..oren. Eh, kejap! (aku pun terus sms fid!hahaha)
jawapan Fid - jingga-oren. Yeay!! betul la jawapan aku tadik..tapi aku bleh jadik tak konpiden plak hahaha..hampeh punya mak aku nih! jingga pun tak tahu! hahaha....

Adoi! ni baru warna. Belum lagi soalan-soalan sekolah lain lagi sok.. so kawan-kawan, bersedia je lah kalau aku tetiba sms korang tanya soalan cepumas apa-apa yerr! hahaha...yang penting kena bagi jawapan kat anak-anak! Macam mana aku dapat jawapan belakang kira :P janji jawapan kena betul!

6 comments:

Fid on July 30, 2008 at 4:12 PM said...

masa ko sms aku dah agak dah ..'ni mesti kerja damia nih!'
hahahhaaaa

rizza on July 30, 2008 at 6:06 PM said...

erna..

bijik kundang ko tau warna apa???
hehhhehhe
kot le esok2 dia tanya....

Fid on July 31, 2008 at 8:39 AM said...

kundang tu menatang apa?

Marisa on July 31, 2008 at 8:55 AM said...

kundang tu... bukan buah kundang ke? tapi di minda teringat2 malin kundang

Fid on July 31, 2008 at 9:00 AM said...

aku dah tau..sila pi blog aku

hahhaa

Erna on July 31, 2008 at 10:34 AM said...

fid: hahaha

rizza: aku dah tau! warna bijik remia! hahaha thanks to fid!

marisa: aku tak tengok cerita tuh, tapi mak aku sibuk la dulu masa citer tu tengah hot!

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess