Wednesday, July 30, 2008

Sessi kopak-kobana di Ikea - 1

Semalam, sempat terjah IKEA sekejap :P mak & adik datang rumah, tolong tengokkan D&D, aku cargas ke Ikea ditemani 'Dot the Lawyer' :D. Lama banget tak jejak kaki ke Ikea, since kununnya ada sale so aku pun tergedix la nak pi. Nak survey wardrobe bilik kami sebenornya..
Sekali hampagas, sebab takde le gile-gile sale pun.. certain2 ciput items jer :( anyway, ada la wardrobe yang 'will do' lah for us yang tengah sengkek ni hahaha... tapi tak bleh nak angkut sebab daddy kata tunggu dia nanti. So, no big items, just small2 items but berjaya meloboskan lobang poket ku (correction-poket daddy)! But, all necessary and needed items! Ok la tuh.. takde 'not in a list' EXCEPT (hehehe ada gak exceptional) black cushions which according to Dot's murah berbanding dulu.. nnt bleh letak kat living. Yes, aku survey2 living sofa jugak..buat masa nih hanya ada sehelai tikar sarawak di situ hahaha...
Tu je la.. anyway, gambar bawah ni session sebelumnya dengan daddy dulu (before sale). Mujur aku check semua items yang kami rembat dulu takde yang sale jugak..kalau idak menyesal plak nanti. All same price jerrkk aku tengok semalam (so BIG SALE apanya?)
seluruh ruang 'separa sepah'! Bayangkan sendiri bagaimana keadaan 'penuh sepah'! lol
Sudut pakai baju :P

Big Sis Bed.. (suppose to be ada kelambu pink, tp tak bergantung lagik.. mak takde tangga nak panjat!)


Lil' D's bed.. (that aneboda drawer tak jadik letak situ kot..harus digerakkan ke bilik mak nnt :P)
p/s: Thanks dots for temaning me.. siap bagi good helpful tips lagik! Khatam satu ikea kita jalan! Tanya saja apa nak, semua dot bleh tunjukkan kat mana dan dimana! And we had great chit-chatting too! Thanks again!

9 comments:

Ms Lola on July 30, 2008 at 5:50 PM said...

Bosar bilik budak2 tu!!

Mommy Hafiy on July 30, 2008 at 10:17 PM said...

besarnya bilik..owh bestnyer katil danish..auntie nak join main dlm tu bley?

ps::erna dah bukak pintu rumah kah?
owh btw psl brg tu nnt bln 8 hubby outstation balik mesia nor just pass kat dia la..soh dia antar dr mesia senang sket :)

Marisa on July 31, 2008 at 8:59 AM said...

sweet katil Damia..
bilik tu mmg besar la...

mado_ct on July 31, 2008 at 9:35 AM said...

nak jugak katil macam danish tu..
p/s* kat mommyhafiy pun ada pesan brg ka?ehehheh..sakan

Marisa on July 31, 2008 at 9:49 AM said...

chest drawer yg putih sebelah katil danish tu kalau bawak naik keta boleh ke?

kami yg dok jauh ni... meleleh je la tgk. dapat beli pun.. yg senang2 nak angkut je la... mcm cermin....

arina on July 31, 2008 at 10:25 AM said...

comelnyeeeee... bilik depa. letak aircond tak?

Erna on July 31, 2008 at 10:30 AM said...

lola: lagi bosar lagi haru aku nak ngemas nyah!!!

nor: okeh! no poblem! peyja balik sorang je ek! best le dia hehe

marisa: bosar, tu sebab aku boh depa sebilik ja!

ct: tak lama lagi hang balik hang rembat la! hehe
oh, aku kirim bahan sekolah budak2 nih :P

marisa: depends mcm mana hang susun. Kami haritu guna delivery & assembly sbb sekali katil depa ngan meja komputer pun beli.

ana: takdak aircond tak tidur la anak-anak aku tuh!!! anak jaman sekarang!!

dott on August 4, 2008 at 9:30 AM said...

Erna, after looking at the kids room i think you need carpet..kan..kan. hahahah haa boleh laa gi Ikea lagi. or ade satu tempat yg jual carpet with drawing macam kat ikea.. cheap jugak. Boleh laa Danish main kereta-kereta ker kat carpet tuu.

eh mana brg brang yg beli hari tuu? tak letak lagi ker.

Me too had a great time. We can do this again.

Erna on August 4, 2008 at 3:15 PM said...

Dott: haha, my kids takleh carpet la.. semput kan! but i thot of getting one type ni..mcm carpet tapi bukan hahaha.. but quite expensive gak. Ada thomas or barbie gak hehe
Eh, ikea tuh no prob! anytime pun okeh! barang haritu dah letak la..just that its not complete yet ;)

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess