Saturday, July 26, 2008

From Penang with love..

Aku kat penang nih.. a bit skeptical bila hubby kata dok Evergreen Laurel Hotel.. (kesnya mula dok Equatorial-tempat kejadian dinner hubby, tapi mak gatai kata mintak depa tukar G hotel sbb kunun senang nak menggedix ke Gurney plaza nnt bila hubby pi Dinner. Tapi tak dapek sebab semua penuh! Yang minah tukang booking bijak pandai pegi lepaskan bilik kat Equatorial sebelum confirm dapat bilik kat hotel lain,duh!)

Sampai petang tadi, masuk bilik (dapat plak smoking floor-non smoking penuh semua) lagi la mak mcm tak sker.. but then not bad la.. depa baru refurbish..kami panggey housekeeping suruh spray freshner kasik hilang bau rokok semua.. tv pun flat screen gitu. But, the best part??? COMPLIMENTARY BROADBAND USAGE signage. PLUG IN TO ACTIVATE! yeehhhaaa!! now i like this hotel! free broaband okeh! Tak payah mak nak connect/disconnect mak punya maxis yg kadang2 bengong gak tuh! haha.. free dan laju plak tuh! sukaaaa!

Anyway, just a short break here... hubby ada dinner. Since weekdays now ni dia asik balik lewat (sometimes tak jumpa anak-anak pun sbb pagi kuar depa tido, mlm balik depa dah tido balik - selalunya hari kena interview orang la). So, when he asked me to follow him. I just say yes. At least dalam perjalanan pun dia dapat la bersama family gitu. Next week, dia kena pergi KT plak.. 1 week plak tuh since dia punya replacement dah dapat..so dia nak kena hand-over job la kununnya.. Again he asked me & kids to follow, am still thinking. Bukan apa, Damia dah sibuk hari2 tanya nak pergi school..so mmg plan nak start school dia la since dah nak masuk awal bulan. Kesian la dia kalau baru start sekolah dah nak ponteng.

Mak kenyang tahap dewa... just oda room service spaghetti carbonara for kids and caesar salads for me.. tu pun jenuh mak nak habiskan walaupun salad ajee.. kesnya siang tadi, singgah rumah opah (mak's side) kami dah pulun nasi semua.. then singgah rumah opah (abah's side) pulun 'deghoyan' plak huhuhu...'oh kome..deghoyan dah berbunge...(sila nyanyi ikut tune)'.. tak masuk manggis..rambutan bagai! Hohoho...

And, the best part... dalam kereta tadi dah nak masuk area penang gitu..suddenly hubby touch my tummy! And guess what!!!! its a round big tummy!!! huhuhuh... seat belt tu kan kena nicely kat tummy mak tuh..then terserlah 'kebulatan' tummy mak yang penuh dengan habuan tadik! hohoho... then dengan tersenyum, hubby usap perut dia plak konon-konon "we are equal now dear!!" whoargghhh!!!!!!!! tensen mak!!! (mak kes lagi tensen lagi makan banyak,buleh?? ni kes pindah randah, penat, tensen...tu yang jeans nak pakai pagi tadi pun mak ala-ala jenuh nak masuk buleh??? huhuhuhu)

So, how la?? tomorrow plan to sebat NASI KANDAQ before balik.. and hubby dah plan to have breakfast somehwere gak.. erkks! plus, opah suruh singgah gak otw balik esok, katanya nak cari 'deghoyan' lagi and in my head i already plan to have it with pulut and santan!!!! ??
SOMETHING WRONG WITH ME!!!! PLEASEEEEEEE HELLLPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

5 comments:

Ms Lola on July 27, 2008 at 3:39 PM said...

Wahhh.. aku takde nak tanya lain, "Berat ko brp skrgh, nyah?" Aku rasa otak aku dah boleh menerima hakikat yg peha aku ni dok bergesel sesama sendiri. Or,.. meybe aku yg dah terkurussss

Marisa on July 28, 2008 at 8:34 AM said...

hehehe.. korang punyer gemuk.... adalah mcm zaman kurusku...

erna.... dah balik ke? kat gurun ada satu kebun cina ni... kebun durian... fuhh.. mmg sodap. nama durian ni udang merah... kami selalu beli kat kebun dia terus pun 2 biji dah dekat rm30. mmg tidak dijual di tempat lain.... sbb takut kos terlalu tinggi dan tak dak org nak beli.
selalu sina2 dr penang call n book... sekali ambik penuh bonet kereta. mmg ada mencecah 1000++...

arina on July 28, 2008 at 9:58 AM said...

erna,
my blog been hacked during the weekend. now the new add is casa-arina.blogspot.com

(the previous turned to a PORNO site - jeezzz!)

thanks,
anamiraa

Erna on July 28, 2008 at 12:23 PM said...

lola: haha..aku not sure la... tapi awal bulan ritu timbang kat hosp berat aku lebih kurang je la.. takde la teruk2 underweight sampai 45kg mcm dulu tu.. dlm 50-51 gitu.. so aku rasa ok sbb berat tu still consider underweight utk ketinggian aku (ideal weight should be 55 above gitu :P) cumanya jeans aku ketat la! hahaha ntah2 dh naik lagi! tidakkkkk!!!

marisa: haha..ni degoyan free! hehe..deghoyan kampung opah!

ana: haha no wonder la masuk itu web! terkejut beruks aku! dah le mak main click then browse tempat lain..so bila click balik nak baca hang punya tetiba tengok aikk???? apo bondo nih! cecepat mak totop..scarry!!! geli nak muntah aku!!!! dah le tengah kenyang tahap gaban masa tu!
tapi awat new blog pun aku takleh masuk????

arina on July 28, 2008 at 3:12 PM said...

erna,
dah oklah. should be able to get through.

ish gemuk bebenau la 50kgs tu. hahahahha.. tu kira separuh badanku hihihihii!

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess