Monday, July 28, 2008

back at home..

Selamat pulang petang semalam..
Pagi minggu semalam, bermalasan bangun..terus kemas2 beg dan check-out. Had big breakfast at CB.. Hubby sibuk nak break-o-day dia..mak apa lagi, my fav salmon scramble lerr.. penuh perut terus kuar dari Penang.. kuar awal konon hubby nak singgah Taiping.. mrsm ada jubli emas. Sekali call geng, semua dah balik.. yang ada pun bukan konco-konco dia.. sian daddy. So, dia pun malas ler nak singgah. Terus je balik.. singgah rumah opah, opah suruh amik deghoyan hohoho.... mujur mak tak pening! First time bawak deghoyan sejauh dan sebanyak itu dalam keta! mak pening la bau deghoyan dlm keta.. mujur bau tak kuat..why ek? hahaha...deghoyan kampung kot. Kalau deghoyan siam harus mak muntah gamaknyeee...

Esok Damia pergi trial class kat Cambridge Al-Ikhlas. Pukul 7.30 start, so dalam pukul 7.15 gitu dah kena kuar ler.. lebih kurang daddy kuar kerja la tuh.. Hopefully semua ok.. Kena kejut dia bangun awal..sejak dua menjak tak pergi sekolah ni dia lewat skit bangun.. maybe sebab dulu sekolah, penat dia akan tidur siang kejap. Now tak sekolah, dia susah yang amat nak suruh tidur siang.. tu yang tidur malam lewat bangun pagi. Takpe, hopefully all ok la nnt.

Btw, semalam hari kedua kami tidur di rumah. Alhamdulillah... Damia dan Danish ok! Hari Jumaat lepas 1st night kat situ. Tapi since depa dah penat main siang, so dah tertidur masa kami keluar dinner. Sampai rumah tinggal angkat masuk bilik depa jer. But last night, jenuh jugak mula-mula nak suruh Danish tu tidur. 2-3 kali dia bangun dan jalan terkedek-kedek masuk bilik kami.. :D lepas satu2 benda dia tunjuk.. mula-mula ntah apa ntah dia cakap (bahasa dia lerrr) so aku angguk2 and pimpin dia masuk bilik semula dan baringkan. Tutup lampu, tarik pintu sket aku pun kuar. Lepas tu aku dengar ntah apa dua beradik tu sembang 'nyot-nyet' sesama depa. Tak lama lepas tu Danish datang balik tunjuk peru dia 'aww-aww' sakit le tuh maksudnya...hahaha
Aku check tengok alahai, kesan nyamuk kelmarin jer..hahaha saja carik alasan ek! Aku pun ala-ala jampi and kiss perut dia dan suruh dia masuk bilik. Dia pun pergi la.. Tak lama lepas tu aku check, dah lena dua beradik tu kat katil depa sendiri ;) Alhamdulillah...

10 comments:

Marisa on July 29, 2008 at 8:19 AM said...

dah sampai umah ye.... erna.... kakak ipar interested nak beli tudung dubai... saya bg blog tudung tu ye

Yan on July 29, 2008 at 9:18 AM said...

beb.. next time lu travel dgn durian, lu bawak stok arang sekali beb.. insya-ALLAH takde bau..

Ms Lola on July 29, 2008 at 9:58 AM said...

Ala cutenyer 2 beradik ni....

Anyways, beb. Laki mak dah bg green light pi tgk SATC!! Zazazommmss

Fid on July 29, 2008 at 10:22 AM said...

heheheee

opah hang org perak erk?
area mana?

and daddy d&d mrsm taiping?

kuireena on July 29, 2008 at 1:02 PM said...

Sebut2 pasal doyan ni tetiba rasa terliuq plak.. nyum2

mado_ct on July 29, 2008 at 2:50 PM said...

patutla lama tk nmpak..sampai penang rupenyer.. syoknyer. Tak sabaq nak jejak kaki ke Penang bulan 9 nih.hehehhe...

arina on July 29, 2008 at 5:43 PM said...

nanti nanti.. apakejadah SATC tuh? cite apa? nak tengok kat mana?

Ms Lola on July 29, 2008 at 7:55 PM said...

Sex And The City, Kak Non. Jomss?

arina on July 30, 2008 at 10:28 AM said...

weh hangpa nak tengok mana? pavillion kaaa???

Erna on July 31, 2008 at 10:57 AM said...

fid: opah belah abah-Jeram perak
opah belah mak-bidor perak

ha'ah, kan aku dah bitau dulu abg aku tu mrsm tepen hehehe...

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess