Tuesday, June 3, 2008

HELPPPP!!!!

I got this message from hubby:

Berita gempar: Hari Jumaat kena turun KL..Hari Sabtu pagi gi hospital, petang gi Istana Negara mommy sekali...kita ingat nak cuti Isnin baru balik...

????
Extract:
1.nak gi hosp sebab d&d semput now ni.. tapi kalau tak sempa pegi saturday, monday baru pegi.
2. petang sabtu gi Istana Negara? mommy sekali? WHAT?????

replied to him:
pergi Istana Negara? mommy sekali watpe?

Hubby replied:
hi-tea di Istana Negara! hari Keputeraan Agong..

wooooo!!!! pleaseee!!! tolong aku!!! korang!!!! apa aku nak pakai? apa aku nak buat? what are the do's and don'ts? MATILA MAK gini!!! huhuhuhu.... dah le sekali ngan ministers semua.. mak ni dah le insan kerdil.... should i go or not? please!!! help!!!
baju apa yang sesuai? well..baju kurung of course sbb ADC tu kata aku kena pakai selendang bagai... kasut? (aku mana ada kasut weeiiii!!! yang ada crocs maryjane or crocs sassari! and also the new jelly itu lah :P) handbag? ya Allah!!! pikir punya pikir macam aku tak sanggup nak pergi jerrkkk!!! argghhh!!!! buntu!!!!

16 comments:

Ms Lola on June 3, 2008 at 12:26 PM said...

hang kena pergi, nyah. tp camno ngan pakaian & kasut2 tu? sompek ko nak sopping tu ha?

anamiraa on June 3, 2008 at 1:27 PM said...

harus kena pakai baju kurung ke?

kat mana ada baju kurung pasang siap ekk?

lepas dapat baju baru padankan ngan kasut okeh!

bestnya!!!

Erna on June 3, 2008 at 1:45 PM said...

ye ke beb? tu la masalah eh! apo aku nak pakai nih? huhu...

Erna on June 3, 2008 at 1:46 PM said...

oh ye jugak kan ana..apa pun carik baju dulu..

Fid on June 3, 2008 at 1:46 PM said...

wow!Pengalaman tuh!
pergi jgn tak pergi

ko balik sini ko gi le mana2 butik ko sambar le mana yg sesuai....tak pun ko suruh derang macth kan utk ko...heheheee

Yan on June 3, 2008 at 3:48 PM said...

wah.. siap pi istana negara ni.. mak jejak takat perkarangan je la.. keh keh keh..

mak tak tau nak komen lelebih.. cumanya, amik gamba banyak2 (itu pun dgn izin..)

Marisa on June 4, 2008 at 8:47 AM said...

mak aih.... wajib pegi tuh.. bukan senang nak dapat peluang. pakai baju kurung pun ok. tak pun kurung moden. nampak formal. pakai tudung cam biasa la...pas tu letak selendang kat bahu... ala2 mazrinaz.... bini pengiran sultan brunei.. cari balik email lama2....

mektwain on June 4, 2008 at 10:05 AM said...

hey kenapa taknak pegi ye? pegilah, alah, bukannya kena gi sana bagi speech ke apa, gi makan je..free lak tu...hahaha...(if this will make u feel any better)..:-P

kalau selendang kena match dgn baju kurung je ke? kebaya pun boleh kan? i think u should find out about the color code too...entah2 takleh pakai black ke (sebab mcm hari kematian), yellow ke (sebab kaler diraja)..hahaha...jangan bagi raja murka nanti kena tulah. (now this will definitely NOT make u feel any better)...:-P

Ms Lola on June 4, 2008 at 10:34 AM said...

wah, u seem to know a lot of the protocol mektwain!!!

Ms Lola on June 4, 2008 at 10:37 AM said...

ok, aku cadangkan hang pakai kebaya atau kurung moden. jgn pakai kurung biasa - so not mak datin. ko carik la batik2 ke. kat ganu tu sure bnyk. kasut misti bling-bling. clutch pun misti elegant. ala, bnyk je clutch yg bling2 (eh, perlu ke bling2? ini high-tea je kan?) kat robinsons tu aku tgk

Marisa on June 4, 2008 at 10:46 AM said...

kalau aku la kena pi.. mesti lg pening.... tp dlm wardrobe... baju sume simple2 je

mektwain on June 4, 2008 at 11:02 AM said...

ms lola, it's just that i once wore black on chinese new year, pastu gi ikut kawan2 chinese pegi beraya, and they told me next time DONT WEAR BLACK ON CNY!! hahaha...sbb takde ong ma...black color...since then i sudah jadi extra cautious pasal color code ni. and mcm pernah terbaca dulu2 yg rakyat jelata takleh pakai kaler kuning diraja (not all kuning kot, but that one kuning shade that is meant for raja only)...hahaha.

i'm a fan of black kebaya la tapi...

mektwain on June 4, 2008 at 11:11 AM said...

setuju dgn ms lola about not to wear baju kurung biasa, hehehehe...

anamiraa on June 4, 2008 at 12:43 PM said...

kalo bling2 tu ala2 dinner la pulak kan? hmm.. musykil gak pasal code baju nih. entah2 kang kita pulak yang terlebih over dari itu permaisuri! kahakhakahkah! any such thing ka?

biasa hi-tea orang pakai camane yek? hish.. masalah negara la pulak.

relax erna. biasanya kalau jemputan dari istana ada kad jemputan kan? suruh your hubby bawak balik la... atau tengok kat situ apa theme dia. biasanya depa tulih kat situ siap2 so that orang takde tersalah pakai baju..hihihihi..

apa2pun, gud luck ye. pergi harus pergi. rugi woo tak rasa tukang masak istana...

MommyAshVin on June 4, 2008 at 3:15 PM said...

wow! Erna...one day in palace....
time for shopping for yourself! yay yay!
but sempat ke?

madamoiselleczar on June 4, 2008 at 6:41 PM said...

muahahaha....harus hang pi nyeh! amek berkat terus! kih kih kih...btw, enjoy ur high tea ya ;)

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess