Monday, September 7, 2009

Buang tebiat di hari raya nanti...

Raya sakan? ni apa yang en.suami cakap pasal bini dia hahaha... kalau korang tengok bawah memang sakan aku nyah!! ahaks!!! After 7 years of raya sempoi i.e most of my baju raya will be cotton, no kebaya, easy to lift up untuk susukan anak, no beads or what so ever yang boleh melukakan/scratch anak-anak, paling-paling pun sutera terengganu la..even brooch pun brooch kain or plastik hahaha...Lagipun, aku bukan kerja 5 years back kan. Duduk rumah nak pakai mana la baju-baju sebegitu.

But this year i'm back with blink-blink kind of materials..baju pun buat modern kurung yang agak sesak napas jugak or susah jugak nak berlari hohoho sakan tak sakan mak nyah??? kihkihkih....En.suami tersenyum lebar..ngeee!! Not to saya tak jaga pakai before this, but with small active kids and fully breastfeed kiddos i prefer a comfy and easy to wear baju raya. Sekarang baru la mak yakin nak ber beads hape. Bukan tak teringin tapi demi anak2 ku sanggup korbankan apa saja..cewah!!!

Anyway, last saturday pi amik baju kat Syahrir. Saya sangat suka!!! Actually ni baju tambahan yang ku rembat masa EJ balik arituh..Kes yang terpaksa buat bajet tambahan tuh :P Except for the kain abstract brown tu aku beli kat KL sekali dengan the real baju raya turqoise tahun ini.

ni kain beli kat EJ. I LOVE part tangan yang ala seksi ni..ala je sbb walaupun terbelah tapi ada lining! Siap ada tali ikat kat hujung tuh ;)


Oh this is what i call BUANG TEBIAT! Never in my life aku pakai kasut 4 inci! Tapi dek kerna baju rekaan mu Syahrir, aku terpaksa pi carik kasut raya mcm budak kecik! LOL!! yes, i never bother about kasut raya before this as well! As per my baju yang comfy, kasut pun harus flat dan senang nak bawak lari! Usually, crocs la pilihan walaupun raya. Tapi this year si Syahrir buat dress aku labuh ya rabbi! Dia kata cantik la flow je ke bawah. You carik kasut 4 inch ye! HAH??? Terbeliak mata aku! I said, ok i will try dulu cari kalau takde yang ok or i don't feel good in that i will return untuk alter balik.

So, semalam sakan la mencari kasut. Terasa macam budak kecik pulak nak cari kasut raya :P En.Suami memberi sokongan sepenuhnya..maybe dia pun dah boring tengok bini dia selebet di hari raya kahkahkah. Takpela, i buat ni semua untuk you,sayang!! Kalau i jatuh terpeleot ngan kasut 4 inci ni jangan you buat tak kenal i pulak! kehkehkeh


Ni lagi sepasang dress, kain from EJ jugak.. so for both dress Syahrir buat labuh. This pair sangat comfy because of the soft leather type. Not bad gak eh pakai kasut 4 inci?? Yang tak laratnya kopak aku!!!! As usual, bila balik rumah i will express my regret to en.suami. Why la i beli semua ni etc.. But, en.suami dah reason out everything, after 7 years i deserves all this! Am i?? You yang cakap ye Yang...jangan i addicted sudah! Siap la you kehkehkeh....

But funny thing is.. tahun ni beraya turn K.Pilah. So, satu pun diantara baju2 & kasut2 kat atas aku tak pakai kot hahaha yang akan aku bawak balik hanya baju raya utama (turqoise yg buat kad raya tuh :P) and sepasang lagi baju kurung kain saree yang aku buat style baju kurung lama. and sepasang kurung cotton..hehehe sonang den nak singsing lengan basuh pinggan dek non!!!


19 comments:

Mama Adib on September 7, 2009 at 9:19 AM said...

cantiknya... 1st baju tu cantik bangat

rina on September 7, 2009 at 9:22 AM said...

memang sakan giler u thn ni. ala2 lebih kurang ngan i gaklah. kalau dulu kala asyiklah berbaju kurung bodo2. kain pun manjang cotton. tp thn ni... amik ko... semua chiffon dan kurung moden. hahaha.

nanti nk tiru design tangan bj 1st tu... sungguh vass sekali nampak

Hana on September 7, 2009 at 9:31 AM said...

baju semua design cun. kita jugak this year tukar semua pakai cotton sebab ada amani! memula nak letak beads, tapi tak jadik! abis tercabut-cabut kang budak tu kerjakan!

anyway, selamat beraya sakans!

n.i. on September 7, 2009 at 9:48 AM said...

i loike!!! hahaha... i masih maintain baju kurung cotton/viscose... hahaha tapi tahun ni ada chiffon tapi masih dibuat kurung huhuhu tak confident lagi nak buat baju kurung modern...

Fid on September 7, 2009 at 10:01 AM said...

mmg sakan...gegarrrrrr
dahsyat2..hehhee

Ms Lola on September 7, 2009 at 10:08 AM said...

ko mmg raya sakan nyah. Check my SMS!

kaezrin on September 7, 2009 at 10:08 AM said...

giller vadevass babe...suke aku tgkk..lawa gillos..

ko dahlah kurus tinggi..cantik..aku mmg baju kurung jelah.....

aku mmg taklehlah ikat2 tuh khazin tarik kan terburai sume...

Marisa on September 7, 2009 at 11:30 AM said...

Perrghhh..... ala2 artis gitu... menangis Siti tengok hang nanti....

Cantik sangat2 baju yg 1st tu... dah la warna feveret.... mmg cantik la.... nanti2 dah lepas rasmikan baju tu boleh la reveal patern dia ye.. boleh cilok idea....

Me? As usual baju kurung Pahang sahaja. Itu je la baju yg sesuai untuk ibu mengandung dan menyusukan anak nih....

CY3.5 on September 7, 2009 at 1:48 PM said...

vadevasnyaaaaa.. aku tahun ni, baju kurung sume tolak tepi.. agaknya lepas 7 tahun jugak la baru nak merasa bling².. kekeke..

mamaDhea on September 7, 2009 at 1:58 PM said...

pergh.. mmg vadevass.. sakan ek tahun ni.. takpe, dah bertahun beraya dgn baju kain cotton kan.. ;)

Anne on September 7, 2009 at 3:33 PM said...

baju u cantik!! Selamat beraya sakan!!

knv on September 7, 2009 at 5:35 PM said...

cantik yang! padan la dengan hang yang lanky slim anggun menawan gituk!

jgn kata laki hang. mak pun senyum tak habis ni hahahahaha!

hanis on September 7, 2009 at 10:08 PM said...

cantik semua baju. saya terpaksa meminimakan segala manik-manik sbb ada anak kecik. haha saja bagi alasan anak kecik. padahal tak konfiden kadang tu nak pakai

Hana Yusuff on September 8, 2009 at 6:54 AM said...

wahhh...
mmg sakan betul... cantikkk

ntah bila nak merasa bling bling berfesyen2 mcm gitu...huhu

salha on September 8, 2009 at 10:11 AM said...

cantiknye baju....first time masuk blog u terus jatuh chentaaa...

KV on September 8, 2009 at 1:21 PM said...

adoiii..lawa2 beb!

Euphoria on September 8, 2009 at 2:35 PM said...

Erna!!! Sempat ke jahit untuk raya? I thought u beli haritu untuk buat raya haji...Bila dah jadi baju cantikkkk gilos!! Sorry aritu I kat BJ kelam kabut coz Izz demam...tak sempat nak tunjuk the kains to your mom...now still kat KL ada dalam bag besar oren dgn Elin. =) Raya sakannn yer... =P

honeylanz on September 9, 2009 at 5:21 PM said...

hi. salam kenal. mmg sakan ;)
x pe raya setahun sekali je.. bila lg nk pulun kan?

MrsSluRp on September 10, 2009 at 7:07 PM said...

wahhh mmg vedevasss! curlasss cantik sume taste awak..;p

slamat le beraya sakan...ehh EJ nyer collection kain mmg cuns le..i pun jd suke skang nih...ekek

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess