Tuesday, August 11, 2009

Busy lagik..

Sesungguhnya aku tengah busy now.. busy carik duit untuk aku company! Yeah, aku under funding team..so kena search hi and low for people to deposit money..whereas dalam keadaan sekarang lebih banyak yang nak mintak financing daripada nak letak funding. Dowh!! so can you imagine how the pressure is?? Buat muka&suara tembok mintak duit kat orang hohoho... bukan aku nak pi shopping pun duit korang tapi aku simpan and generate more of it. Cukup tempoh matang aku kasik lebih lagik :P Nak??

Kat opis la ni kami boh sanitiser gred hospital kerajaan gitu..semua customer&staff yang masuk pintu depan wajib guna sanitiser. Aku pun dah pakai 'the mask of zorro' pi kerja.. risau la kan! Yang sakit tak reti-reti nak pakai mask or tutup mulut bila batuk/bersin. Nak tak nak kita ni la kena prevention sendiri. Pakai la topeng tu. Makin hari makin bertambah..dengarnya ofis2 di sekeliling kami ni ramai yang dah kena kuarantin and suspect gitu. Haish..naudzubillah. Semoga kita & keluarga semua dilindungNya.

On other note, baju raya kami sekorga dah siap! hikhik..yer la kan, siap masa nak berfotogediks arituh lagik.. tapi semalam aku dah pi tambah tempahan hohoho..ni la akibat pi umah Yaya (EJ) arituh..selamat rembat 3 pasang lagik. Dan selamat la budget raya aku!!! arghh!! padan muka sendiri la kan..konon nak budget siapkan baju semua awal so that next month tak yah pikir budget utk baju etc..sudahnya menambah lagi! Isk..cepatla masuk bonus raya! (best kan company ni! Bonus raya memang bonus wajib selain bonus performance..biasa dapat seminggu sebelum or selepas bermula puasa. So patut dapat next week or another 2 weeks lah!)

Rasanya baju raya anak-anak dan en.suami pun dah cukup semua. Malas la nak kuar bersesak-sesak time puasa nanti. Lagipun dah kerja ni sure penat. Hujung minggu je la nak berbuka secara aman bersama keluarga dan buat kuih raya. Tinggal nak cari kasut je kot untuk depa. Isk.. apa kes aku melalut sampai ke cerita raya hahahaha...ya ampon! abaikan weng kepalaku ini!

Ok lah..harus fokuskan kepada kerja semula. Hopefully 'weng' aku lepas kena pressure masa meeting tadi terubat..oh i so need retail therapy!! take care all!


3 comments:

MN on August 11, 2009 at 11:30 AM said...

retail therapy? di mana nyah??? hehehehe...

kaezrin on August 11, 2009 at 11:55 AM said...

dimanakah anda bereetail therapy

Hana on August 11, 2009 at 1:31 PM said...

aiyo! terbaca awak punya citer pasal kasut, mati la kasut anak-anak ku terlupa. giler punya lupa!

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess