Monday, June 15, 2009

a tiring but enjoyable weekend...

Berakhir sudah cuti sekolah..hopefully anak-anakku puas la bercuti dengan daddy depa. Kebetulan en.suami bercuti dan mc sebab operation tuh. Atuk&Uwan pun ada datang seminggu kat sini. So,sakan jugak depa ni berjalan ke Aquaria, Mega Kids, National Library, Shah Alam Library etc..huhu semua tu depa pergi tanpa mommy :( kesian mommy kena kerja. Takpelah, janji anak-anak happy!

From en.suami punya laporan, Library Shah Alam lagi bagus daripada National Library. Dari segi buku-buku dan jugak servis. So, dah kebetulan yang Shah Alam lagi dekat dengan rumah, so mereka semua dah jadik ahli dan pinjam buku. Damia la paling suka sekali. Danish plak apa kes tiap kali pergi library dia bleh tido! hahahah typical boy nih!! lol!!

Last week 2 hari berturut-turut terjah Pavi :P Mula hari Jumaat lepas kerja en.suami & anak-anak datang amik kat ofis terus ke Pavi. Dinner kat our favourite place- The Loaf! Kalau mon-fri untuk member dapat diskaun hihi kalau 4 org dine-in dapat up to 40% disc. So, baguihla hehe.. en.suami amik lamb, aku amik roasted breast chicken (sedap bangat!!! anak dara yang takmo makan bleh belasah ayam ni gak huhu) For lil boy dia nak soup ajer.. tapi dia belasah tang roti jer. Tak cukup siap oda plak lagi 1 loaf wholemeal kat bawah then request org tu toasted kan. Macam-macam lah.. Dah kenyang, singgah ke kedai 'jurulatih' nak tanyakan tentang beg ku untuk di servis. Tapi rupanya SA yang baik itu cakap for that problem maybe bleh dapat replacement! Wahhh!! itu sudah bagus! Tapi dia suruh bawak beg tu dulu then baru bleh report semula kat 'nuyok'. So, if semua ok harap dapat ler replacement yang baru ;) Dah selesai lalu plak kedai 'monyet' tertangkap beberapa ekor! aiyakkk!!! 'TER' okeh! :P


my roasted chicken breast
the gravy&mushroom sedapsss!

en.suami punya

anak bujang punya..
coffee cake
menari-nari plak depa nih kat depan tuh :P

Terbeli beberapa ekor monkey kat kedai nih.. kids punya tengah promo buy 2 get 1 free :P

Sabtu, lepas swimming class balik rumah lunch terus terbongkang zzzzz... kihkihkih. Memang lepas swimming perut keroncong kelaparan..dah makan apa lagi, mata pun berat macam takleh bukak. Apalagi..tido la!! Plak tu BJ area hujan lebat giler..lagi sedap la aku beradu ;) Sedar2 dah pukul 3, tengok luar pun dah cerah balik. Bangun, mandi, solat.. lepas Asr terus kami menuju ke Pavi again!

Anak dara bila dapat tau nak pergi tempat semalam lagi, terus request nak makan kat The Loaf lagik! Adoyaiii!! tak larat le beb nak makan sama gak! tak syiok la.. Suka benor dia kat roasted chicken breast tuh. Anyway, sampai je terus menuju ke kedai 'jurulatih' sebab tujuan sebenar yang menjejak kaki ke situ lagi adalah untuk hantar beg. Jumpa SA yang baik itu (ko tolong adjust sampai akak dapat replacement ye dik!!)

Selesai semua, kami pun jalan-jalan la.. terbuntang bijik mato den tengok semuo tongah sale hah!! adoyaii!! ado terbekonan makcik ni kat beg di salah satu kedai situ.. dah le tinggal sebijik. Belek-belek, usap-usap den pun keluar. Masuk pulak kedai satu lagi. Pokcik pulak terbekonan kat belt dio..isk. Makcik nih sah-sah la banyak yang di konankan ngeeee!!! Samo jugak..semuo pun kami rodah masuk, usap-usap belai-belai kami keluar hahahaha. Gitulah kami.. Rasa dah puas tu, baik keluar cepat-cepat sebelum terjebak :P Benda-benda camni, ikut hati mati, ikut rasa binasa ;) Then off to Carl's Jr for dinner.

Then pergi cari kasut untuk anak dara sbb kasut dia semua dah tak muat. Yang si adik pulak menangis-nangis merajuk sebab dia pun nak. Tapi masalahnya takde size untuk dia. Dah selesai semua, before balik kami pun melepak Godiva kejap. Saja nak try. And i love it too much! Bahaya nih! :P

his obsession with cars..usually bawak 2 bijik..sabtu dia bawak 4 bijik, ahad, dia bawak 6 bijik!! tiap kali masuk kedai, mommy/daddy belek bag/barang dia akan cari meja/duduk atas lantai sambil susun kereta dia!! adoiii!
mine!!
i love this mint choc! terasa-rasa ketul2 coklat iteewww!!

Sunday, as usual pagi kena ke 1U sebab kelas melukis anak dara dah mula balik setelah 1mg bercuti. Tengah breakfast kat mamak bawah tu (roti canai dia sedap okeh tapi tak tahan tuh regenya singgit lapan posen sekeping hokeh!!) ternampak kat bargain corner Nine West punya warehouse! errkkkk!!! Macam tongkang pecah dalam tuh..tapi geram punya pasal rembat jugak sebijik St*v* M*dd*n. Tu pun macam nak giler meredah kotak2 yang bertaburan. Macam vengongs depa tuh carik kasut punggah-punggah.. orang pilih je la berdasarkan kotak ada size. Ni tak semua kotak pun aci main punggah. eeiiii!! Tapi dalam pada aku pilih memilih, mujur lagi aku ni belek luar dalam. Ada yang piggy skin okeh! So, jangan le terpedaya bebenor..kena la berhati-hati dalam memilih. Tu pasal aku ni kalau nak beli kasut kadang-kadang budak SA tu macam pelik tengok aku telek luar dalam kasut tuh :P Memang murah la..kalau Jlo/Steve Madden/Nine West dan kasut-kasut seangkatan dengannya yang di bawa oleh Nine West ni mostly more than 50% diskaun. Jadik semuanya dalam 90-100+ jerk.. for that so called 'branded' shoes. Frankly, ni 1st time aku beli kasut depa nih..Will see lah sedap ke tak. Kaki aku nih sensitive terlebih. Kulit kaki jenis nipis sangat, silap pakai kasut memang melecet kiri kanan depan belakang kaki! huhuhuhu Tu pun yang aku beli semalam bukan close shoes...

Gitulah weekend aku. Balik rumah bleh macam menyesal beli kasut :P Kenapa?? takyah tanya sebab aku memang macam tuh!! (2minggu lepas sebenarnya en.suami dah belikan sepasang kasut kat pavi :p so mungkin sebab itu? tapi kasut yang dibeli bukan pesen sama, tapi berbeda!) hahahaha tu sebab laki aku biasa akan layan je kalau aku keluar masuk kedai tapi tak beli. Better macam tu daripada aku masuk dan beli sebab nanti aku akan 'menyesal' hahahahah vengongs kan?? :P Kadang dah beria-ria aku try, sekali nafsu aku dah takde nanti aku kata, takpelah tak jadik. Pastu dia plak kadang tanya 'kenapa tak beli?'. Baikkah aku? Syiokkan kalau selalu bleh fulfill nafsu dengan trying and browsing aje! hikhik..masalahnya tak selalu *wink*

10 comments:

MN on June 15, 2009 at 2:26 PM said...

huishhh..lotih mak membaco eh!
tapi pueh hati. godiva itu aku tak pernah cuba. tapi bila ko sebut ada mint....WAJIB aku try nanti nih!
*slurppp*

kaezrin on June 15, 2009 at 2:29 PM said...

jom MN kiter bergodiva nak???

nk tgk gambar kasut..size 9 byk tak babe?

Erna on June 15, 2009 at 2:51 PM said...

MN- haha...ko tau je lah aku ni..kang sampai berminggu-minggu tak berhapdet blog nih :P so sekali hapdet panjang berjela kihkih

Elin- ihiks..aku part nak amik gambor hasil rembatan ni la yg lemau. Nanti aku tepek kat 'tempat' satu lagi tu lah ;) Size 9 ada la seketoi dua..banyak size kecik la beb! Size 8 pun mujur2 aja!

Hana Yusuff on June 15, 2009 at 4:22 PM said...

terliur tgk gambar makan2 tu.. serius terliur!

damia danish swimming kat mana ye?akuatik shah alam ke tpt lain?

Hana Yusuff on June 15, 2009 at 4:22 PM said...

terliur tgk gambar makan2 tu.. serius terliur!

damia danish swimming kat mana ye?akuatik shah alam ke tpt lain?

Mrs.FHM on June 16, 2009 at 1:40 AM said...

best nye jalan2....
kasut yg branded sbenor nye mmg byk yg piggy skin nih...

kat saudi nih sangat banyak!!! nak bli kasut tu mmg telek habis habisann.....

Juliaty on June 16, 2009 at 11:21 AM said...

wowweee..long entry.you jrg update..but kalau skali hupdate penuh pengisian ;) erna..you mcm i gaklah..kenkadang beriya survey2 ngan try2 kasut\baju.siap dah jumpa size sume dah..skali last2 tak jadik pun beli..letak balik..basya mmg sokmo tension ngan i..kekekekeke :D

Mrs.Nury on June 16, 2009 at 1:54 PM said...

penuh betul aktiviti weekend awk erna...dr bj ke kl tu sanggup seyyy tp berbaloi kan hehehe :)Tgk gmbr makanan semuanya best...memang terliurla.

Marisa on June 17, 2009 at 10:49 AM said...

wah.. meriah.. meriah... sodap2 nampak mknn tu.... asal pi KL jek tak sempat jejek kat sana.... harap2 next time sempat la...

err.... kedai 'monyet' tu jual pemenda?

Marisa on June 17, 2009 at 10:49 AM said...

wah.. meriah.. meriah... sodap2 nampak mknn tu.... asal pi KL jek tak sempat jejek kat sana.... harap2 next time sempat la...

err.... kedai 'monyet' tu jual pemenda?

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess