Wednesday, June 17, 2009

Quranic Law of Attraction

Aku sedang melayan dan menghayati buku ini....
the real meaning and teaching for us..semuanya memang berlandaskan kitab yang suci Al-Quran Al-Karim...

Got it at Mph for only RM13.90 dan edisi ni translated dah from bahasa indo - bm.

Sinopsis:
Apa yang kita fikirkan hari ini menentukan apa yang akan terjadi pada masa hadapan. Jika kita mahukan masa hadapan yang cemerlang, kita perlu berfikir dan mencipta keinginan ke arah kecemerlangan itu.

Persoalannya, apakah kayu ukur bagi memastikan kuasa tarikan yang kita hasilkan tidak merentasi sempadan nilai? Apakah kayu ukur bagi memastikan tenaga daripada kuasa minda kita kekal dalam kerangka agama?

Jawapannya sudah pasti adalah Quran. Melalui Quran, kuasa tarikan yang terhasil diselarikan dengan petunjuk Tuhan. Fikiran dan tindakan kita juga dibentuk sesuai dengan kehendak Tuhan. Kesannya, terhasillah kuasa tarikan yang luar biasa. Namun, yang paling utama, kuasa tarikan itu menjamin kecemerlangan yang lebih holistik, kecemerlangan dunia dan akhirat.

sinopsis & pic diambil dari sini


6 comments:

Ms Lola on June 17, 2009 at 2:30 PM said...

Thanks for featuring this book, nyah!

MN on June 17, 2009 at 2:55 PM said...

hang pernah baca the secret ke nyah? sama ke konsep dgn buku ni?
sbb utk aku the secret tu sebenarnya byk amik konsep islam cuma diorg tukar konsep God tu kepada Universe.

tapi minat aku nak cari buku ni.

CY3.5 on June 17, 2009 at 3:11 PM said...

thanks for sharing bebeh! bley tambah koleksi..

mamaDhea on June 17, 2009 at 4:52 PM said...

mcm menarik.. boleh gi cari kat MPH pasni.. thanks for sharing.. :)

knv on June 17, 2009 at 9:42 PM said...

oh! baru lepas menilik buku ni kat prai semalam.

please write the review yea.

:)

Erna on June 19, 2009 at 4:32 PM said...

MN- buku ni merangkumi the secret&loa dari segi Islamic perspective. Sebenarnya apa yang western writer ni kupas sebenarnya mmg dah jelas dan nyata dalam Al-Quran. The beauty of Islam dan AL-Quran al-kareem!!

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess