Friday, November 7, 2008

Good or bad??

Hmm.. kesan penurunan harga minyak..

Good:
of course la minyak murah..
masa harga naik full tank RM120+..but now dah jadik RM80+- gitu.. good eh ;)

Bad ?:
gosh!!! the traffic!!! the traffic makin terukkkkk!
dulu idakle seteruk ini..my hubby cakap "hmm, minyak dah turun, so more people drive to work again!" adus!!

Harga beras pun dah turun ek.. dulu memang terkujat aku tengok harga beras yang kami selalu beli RM60++ sekampit WOOOO!! adehh! mujur la anak 2 je..huhuhu tapi, anak2 ku ini, dah terbiasa beras jenis tu, kalau tukar lain sure lemau tak lalu makan..so bertahan aje lah! (depa suka beras berkanji a.k.a beras siam gitu...huhuhu)
Tapi semalam aku pi beli barang dapur, beli beras, harga dah turun RM44.90 sekampit! ngeeee! suka aku! tu kat Pasaraya M..kat Pasaraya G mahal sket RM45+ gitu hihihi... Tu sekampit 10kg..tahan la 2 bulan kot..

Barang-barang lain idak perasan pulak.. tapi ikan macam mahal jerkk :( dah le tak semeriah dan fresh macam ikan kat Tganu dulu..huhuhu harus aku kena tanya Fid ni sebab dia lebih arif tentang harga barangan semasa. (aku ni kes dulu main hangkut, campak masuk bakul, laki tukang bayor..tapi kali ni aku buat semua sorang2 :( laki aku takde masa dah nak pi shopping grocerries ngan aku dah sekarang ni. Tapi ok jugak..enjoy gak shopping di waktu pasaraya kosong.. pukul 9.30pagi weekdays..nak bayar pun tak perlu queue lama-lama ;)

12 comments:

mimielola on November 7, 2008 at 2:51 PM said...

Hahaha.. aku pun angkat, campak dlm troli tak check harga. Pastu, bila time buat groceries sendiri, baru terngadah

mrs noba on November 7, 2008 at 3:37 PM said...

wahaaahaaa...pukul 9.30????

Yan on November 7, 2008 at 3:49 PM said...

sama la.. tak pernah check price tag.. tp kalau yg ada offer tu mmg betul2 mak check masa cashier scan.. hehehe..

mommyashvin on November 7, 2008 at 5:49 PM said...

Done the Tag game!

Suratan on November 7, 2008 at 6:11 PM said...

hahahaha! bestnya dapat pi shopping kul 9.30 pagi! jelessssss!!!

arina on November 7, 2008 at 6:15 PM said...

suratan itu kaknon yea... hihihihi

wallpapersdeco on November 8, 2008 at 4:57 PM said...

Hi have a nice day.. Looking for wallpapers for your house or office? or your friends/relative interested, visit my blog! thanks..

Fid on November 9, 2008 at 11:52 PM said...

yup
ikan tetap mahal

Marisa on November 10, 2008 at 1:08 PM said...

aku lak... bab2 bahan2 kering mmg concern la.... tau je berapa rege dia. tp ikan2 ayam, daging, pendek kata bahan basah hubby yg belikan... so tak tau sgt harga2

mommyashvin on November 10, 2008 at 2:40 PM said...

Hi,
off topic.
Can you give me Mac n cheese simple recipe? i saw it in ur fp before but i can't fing today. help! my daughther ask for macaroni to non-cooking-expert-mom!

Erna on November 10, 2008 at 3:12 PM said...

lola: tu la pasal! tergagau tau! walaupun bukan duit aku gak, tapi jadik lebih conscious gitu!

mrs noba: alahai..selalu sampai belum bukak pun hihihi..kena duk dalam keta dulu tunggu 9.30 :P
kes malas nak keluar semula..7.30 kuar hantar Damia sek, then terus ke OU hantar hubby, then terus balik shah alam..dah alang2 keluar tu yang terus ke Giant!jadiklah mak ni pelanggan pertama Giant! lol!!

yan: haha..aku ni sengal..kadang dah balik baru teringat nak check..apa kes!!

valli: thanks!

suratan: apa kes dah jadik suratan kak non??? lol!!!
suratan atau kebetulan??

wallpaper: mekasih!

fid: mahal!

marisa: memang dulu hubby yang pergi pasar..aku tak reti lah pilih. Kalau pasaraya mak reti lah :P hover tak aku! hahaha.. tapi la ni dah hubby bz, pepandai la!!

Valli: mac & cheese??
i just rebus the macaroni angkat. Then put skit butter, then saute onion/garlic sket.. then i masuk susu agak-agak(sometimes cream)..then i put 1 or 2 slices of cheese kacau sampai cair..masuk the macaroni! Done!

mommyashvin on November 10, 2008 at 4:43 PM said...

thanks a lot !

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess