Thursday, October 23, 2008

Akibat godaan Ms Lola..



Aku baru sempat bakar pagi tadi.. adeii!! tak sempat buat sauce aku dah bedal!! hihihi sbb aku tak tahan tengok 'crunchy'ness bahagian atas itu! Oh ya cik lola..kali ni memang aku guna semua 'tepian roti' jugak!! satu buku roti Gardenia yang panjang itu..(lebihan roti nutella aku buat ahad lepas). Kalau rajin aku buatla vanilla sauce tu, tapi kalau nak menjaga kolesterol, baik aku abaikan part tuh! (ces! kolesterol konon...demi menjaga lebihan lemak tepu keliling perut yang sebenornya! lol). Lagi pun tiap2 minggu takde keja lain..asik la makan..makan..makan.. Akibat terlebih makan la ramai yang sakit huhuhu time puasa dulu ok je kan?? isk..isk.. ingatan kat aku konon nak puasa minggu ni, tapi dah 'red flag' pulak!! (alasan lagik! :P)

16 comments:

mimielola on October 23, 2008 at 3:32 PM said...

Nyah, kalau bake smpi crunchy, kering tak kat bahagian dalam?

mrs noba on October 23, 2008 at 3:33 PM said...

wah wah wah...
demam bread butter pudding la plak ni...
*slurrpppp*

Erna on October 23, 2008 at 3:58 PM said...

lola:aku punya resepi ni idak pulak..
btw, kejap ajer crunchynya..yg jadik crunchy tu part tabur gula tu.. aku belasah ja brown sugar or gula pasar kasar tuh :P

noba: demam..demam..hahaha

MAMA ADIB on October 23, 2008 at 3:58 PM said...

hmm.. korang..

buat aku terliur jer.. terasa nak kena beli oven jgk la nih

Yan on October 23, 2008 at 4:05 PM said...

apakah ini bermakna seru utk membeli oven sudah sampai bagi diriku? ngeh ngeh ngeh..

mamaDhea on October 23, 2008 at 4:17 PM said...

hahaha..

mari kita pakat ramai-ramai beli oven.. ;P

MAMA ADIB on October 23, 2008 at 4:17 PM said...

cik yan

hang pun takdok jg ke?? ingatkan aku je yang teruk huh

mimielola on October 23, 2008 at 4:28 PM said...

Sah sah aku buat tak ikut resipi. Kalau aku bakar lama sikit lg, mmg aku budget kering kat dlm tu. Terlebih roti kot yg aku buat. Ngeee

Jua Zulkef on October 23, 2008 at 6:28 PM said...

aci tak lepas ni my post entry title is "Akibat godaan Ms Lola & Erna"

mula2 tgk ms lola punya entry i dah gedik nak buat dis weekend, tp lps tgk entry u lak..terus i gedik nawat mlm ni.

rizza on October 23, 2008 at 7:40 PM said...

sedap tul nampak...

Erna on October 23, 2008 at 8:16 PM said...

korang, rembat ajer oven yang kecik tu pun jadik!! bleh ajer baking!! at least yang sempoi2 mcm nih dah bleh cebur2 bakor ;)
lola, masa hang tuang adunan custard atas roti tu tenggelam tak semua? if tenggelam semua should be ok..i mean cukup la. Sbb aku pun idak le sukat roti tu, main cebor je apa yang ada. Tapi aku make sure tenggelam la (top part selalu tekan akan naik balik ;))

mamafiza on October 24, 2008 at 9:47 AM said...

Assalamualaikum wbt,

Dear Miss Erna,

Wish you were in great moment :)

Smooches to both of you lil angels *hugs n kisses*

Uh oh! Mmg sgt tergoda dgn Butter Pudding itu! Sgt awesome!

Superb job momma ^_-

p/s: mau cuba!

Yan on October 24, 2008 at 10:41 AM said...

dapur aku kecik je weh.. kalau beli oven, tak tau mana nak letak dah..

/alasan :P

Fid on October 24, 2008 at 2:03 PM said...

aku lost!

ni cerita apa wei??
ampun ampun

Fid on October 24, 2008 at 2:06 PM said...

ok2 aku rasa aku jumpa pangkal jalan dah! hahahaaaa

Marisa on October 27, 2008 at 2:15 PM said...

aku kena buat gak nih.. tp kang.. sudahnya sure aku mkn sorang2. hehe

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess