Tuesday, June 10, 2008

Di belakang tabir

Aku baru sampai rumah petang semalam.. tak sempat nak hapdet kat sini.. Hari ni Terengganu Cuti!!! Hoyeehhh!!!! Tahniah di atas kemenangan SUKMA! Kalau tau bleh belasah jalan2 lagi semalam :P harini baru balik KT hehehe..takpe la.. janji dah selamat sampai rumah =)
Anyway, ni kisah yang berlaku sabtu lepas le.. aku cerita intro di sebalik tabir dulu ek..
Pukul 11 gitu kami cabut dari rumah mak aku.. terus ke Pavillion. Dah buat appointment dengan kawan mek, Sapphira (or sapphire - ni laki mak yang dok panggey dia hehe..) nama dia memang gitu ke mek? kelassss!!!
So, kami pun cari la BB kat pavillion tuh.. and aku memang complete berbaju kurung + tudung semua okeh!! Kasut je aku pakai kasut sinderella sebab takut nak jalan2 banyak dengan baju kurung ada plak yang terkehel ke kihkihkih... So, bermulalah sessi makeover aku tuh! Tak lama..dalam 35 mins jer.. suspend gak aku.. sambil tu dia tunjuk2 la macam mana nak mekap semua sambil sembang2 hal dia sekolah2 ngan mek dulu bagai...hehe..
As usual, tips2 mekap masuk telinga kanan kuar telinga kiri le... aku ni memang bengap ya rabbi bak mekap2 nih! Masa tengah buat bulu mata aku..sapphira tanya " masa kawin dulu pakai gak ke bulu mata palsu?" aku jawab "tak le...hehe dah cukup panjang!" and mek..mak pakai contact lens biasa jer.. kalau mak pakai yang bleh besarkan mata bagai alamatnya org pandang mak tak nampak lain..selain MATA! muahahaha.. dah memang gini le kurniaan Ilahi mata mak ni mek oiiii!!! (btw, aku tak tau plak ada contact lens yang bleh besarkan mata..apa nama contact lens tu?)
Siap semua..whoops!!! aku tengok cermin..aku ke nih? aiseh!!! lain sioottt!! camne nih? huhu..siap semua aku bayar le.. aku beli barang jer. Barang apa? muahaha.. apa lagi kalau bukan compact powder and lipstick. Itu ajer yang aku confirm pakai.. (haish..bila la nak belajar and pandai nih hehehe)
Dah siap, aku pun terkedek2 dengan mekap selepuh kat muka, berbaju kurung moden berjalan2 sekitar Pavillion muahahahaha... gasak lerr... janji mak dapat jalan. Masuk Nine West takde kasut yang berkenan.. masuk Aldo ada kasut yang bleh matching ler.. cream color. So, aku target tu..ada sale..aku tak beli dulu sebab nak cari ada tak clutch yang sesuai. Kami pun masuk Tangs. Cari punya cari kat bahagian evening bag..ada la beg yang ok! Mak berkenan kat satu beg ni..memang kelass yang amat!! tapi harga dah 200+ eiii! takmo le aku!! Pakai tak tentu selalu. So, aku settle with white/cream beg ni..ada dia dua tali..pendek ngan panjang..so dual function! Opss...triple function..kalau semua tali masuk dalam jadik hold clutch gitu jer! hehehe.. harga ? kurang seringgit seratus! ok lah.. belasah..
Keluar dari Tangs, kami ingat nak pi serang ALDO tu la.. sekali aku tengok kat parkson tengah sale.. pusing punya pusing kat bahagian kasut..jumpa cream shoes ni! Wah!! try sesuai jugak lerr.. terus rembat!! sebab utama? hahaha.. harganya pun kurang seringgit seratus okeh! better dari aku beli Aldo yang nak dekat 300 tadik! pakai bukan selalu pun! So, aku akan simpan kasut ni elok2 utk function2 or majlis2 tertentu je lah! hehe
Siap semua, kami pun pi isi perut kat our fav place - The Loft! Terkebil2 aku nak makan! ihiks! takut lipstick selemoih! kenyang semua kami pun turun balik kat kereta..laki aku siap2 pakai baju melayu semua! Terus pi Istana Terengganu amik ADC Tuanku dan terus ke Istana Negara.
to be cont.. aku nak mandi ngan nak mandikan Danish :P
Suamiku yang setia.. setia menanti isterinya di'mekup'..setia menanti isterinya mencari kasut..setia meanti isterinya mencari beg :P Thank you sayang!!! i love you!!! muahhs!!!
our lunch! Menu wajib my fav quiche lorraine & ice lemon tea @ The Loft! yang roti2 lain sampingan :P
terkumat-kamit mak makan tau! jenuh nak menjaga makeover dan lipstick bagai.. kesahnya kami pandai sangat! Pi makeover dulu baru makan, buleh? muahahahahha gasaklerrr! janji kenyang!
sedang di tenyeh..
with Sapphira (mek's school friend kan?) dia suruh hang pi jumpa dia mek!!! pi la..bleh hang makeover free!!! hehehe

Tadaa!!

6 comments:

madamoiselleczar on June 10, 2008 at 5:34 PM said...

aku suka! aku suka! cung! hang tak make up pon dah marbeles beb..inikan plaks makeup...ngeeee

Marisa on June 11, 2008 at 8:31 AM said...

wah.. ni yg buat teringin nak beli brgn BB nih.... Erna... kite pun guna compact powder ngan lipstick jek. Cuma last year punya birthday hubby bg perfume estee lauder... pas tu ada promotion brgn make up... terus jek ambik sekali sbb teringin tgk member2 ofis dok make up.... mmg lengkap semua. sudahnya keje akak dtg ofis awal2 p belajar make up ngan kwn.... ala basic2 jek... pakai suka2... utk jalan2.... kenduri atau kadang2 kalau rasa mood baik... make up kat ofis tambah2 bila time tgh ngantuk...
make up tu free kan?
nanti email la akak ye rege compact powder ngan lipstick tu

Erna on June 11, 2008 at 10:07 AM said...

za : haha thanks beb!

marisa: haha.. pi le.kita ni jarang dapat pi..budak2 tak sabar nak tunggu mcm tu. Hari tu sbb mmg tak bawak budak2 hehe
amboih! siap dtg awal belajar mekap.. kita pun kena la belajor..idakler bare je kalau pegi umah org kawen ke apa ke..
lipstick dia- 75 rasanya.. compact- case-20, bedak-140.

mado_ct on June 11, 2008 at 11:52 AM said...

syoknya mekap2...aku sukaaaaaaaaaaaa. tapi sejak ada anak2 ni...main capai je compact powder ngan lipstick..

mektwain on June 11, 2008 at 12:36 PM said...

wah...jeles!! :-P sapphira and i satu kelas masa sekolah rendah, ehehe...i think we were in the same "gang" 7+4 (11 orang satu geng, ini sudah mcm kongsi gelap)..:-P tapi lost contact until recently...tak pergi2 pavillion sejak tau dia keje situ...bila lah nak pegi agaknya.

Erna on June 11, 2008 at 4:18 PM said...

ct: Aku nih kalau ada masa pun tak reti nak mekap lagu mana..hehehe
mek: amboi hang! macam geng kongsi gelap pulak! hahaha...

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess