Thursday, May 8, 2008

My Baby is Sick :(

My big baby sick :( tu ada tengah tido..pagi tadi pergi keja gak..tapi tak tahan...pergi klinik, Dr Aishah kasik ubat dan mc. And now tengah rest and sleep.

Kesnya? sakit perut!
Punca? setelah dikaji selidik, causenya probably that Vitamin C drink. Kami sakan pulun air ni masa kat Nihon dulu..punyalah suka. So, haritu jumpa ala-ala gitu tapi dlm botol kaca kecik..beli la 1 nak try. So, kelmarin cuba, sedap memang le..tapi rupanya dia mcm ada gas. Yang kat Jepun tu takdak gas. So, ok la... yang menjadi masalah sebab dia bergas tu kot, dia mcm sikit kuat dengan tindak balas Vitamin C tu sekali. Kisahnya, my other half ni currently on mild cholestrol medication. So, rupanya memang sapa makan ubat cholestrol ni effect dia perut jadi sensitive - ala-ala ubat tu hakis lemak2 sekali harung dihakis perut bagai..huhu..
Nanti kena balik KL jumpa balik our physician tu, nak tanya kot bleh kasik yg low dosage lagi ke.. or maybe dah tak perlu makan ke.

So, kena la jaga baby extra hari ni.. :)

Cik_Yan, urusan kita akan bersambung nanti..smalam terbengkalai sebab aku kelam kabut siapkan brownies order utk today punya delivery..hehe ingat nak smabung today tapi dah kena jaga baby lak..so, nnt ya

3 comments:

Yan on May 8, 2008 at 12:00 PM said...

cik Erna dear,
hang toksah kalut noOOoo.. family first -)

cite hang ni dok ingatkan aku masa pi Germany dulu.. nak beli air mineral, sakan dok tengok.. jangan terbeli yg ada gas.. mak mmg tak tahan gas2 ni..

anyway, aku ingat nak SMS hang smalam.. conclusion yg aku bley bagi - kalau kau nak ajar D&D Quran, Furqan is the answer.. kalau baru nak blaja2 ngaji, then Muqaddam la.. (ish, mmg macam tu la pun kita blaja dulu ye tak..)

Marisa on May 8, 2008 at 3:54 PM said...

wah.. bertambah bz la mummy hari ni yek..

Fid on May 12, 2008 at 5:03 AM said...

aku baru ada peluang ronda2 blog korang ni

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess