Thursday, May 29, 2008

Belon and Me

AMARAN: CERITA LAWAK TOLONG JANGAN GELAK (KAHKAHKAHKAH)
kesian aku weih..jangan gelak arr...promise!!!
The fact: I HATE BALLOONS! I'M SCARED OF BALLOONS! fullstop!
tapi sejak ada anak ni..with parties and such, aku ala-ala buleh la tolerate skit ngan belon. Tapi still aku TAKUT! and banyak kali la kes benda alah tu tak meletup kat orang lain tapi depan bijik mata aku jugak! eeeiii! tensen mak!
Anyway, tadi my boy mintak tolong tiup belon ni.. aiseh! aku kata tunggu daddy.. kejap2 dia datang semula suruh tiup..ayooo! last2 aku tiup..guess what? nak setengah mampos aku cuba tiup..or is it aku yang tak reti tiup belon? but seriously nak meletup telinga aku rasa masa nak tiup tu..and dah habis senafas..nak tiup lagi "pheerrrr" benda tu keluar angin semula grrrrrr cam mana nak tiup nih???
In the end, aku tiup barang senapas jerk :D. Pehtu aku ikat terus.. alahai..besor bola pinpong gamaknya.. Danish diam kejap..pehtu dia datang semula bawak color kuning pulak.. aik! aku carik belon tadi (putih) dah takde ropanya..kempis sudah *ngeee*
Aku pun coba tiup lagi..haish! and dapat le besor skit daripada tadik.. wah, happy aku! haha... aku yang happy, Danish ala tak puas hati jer..mcm dalam hati "ek-eleh..besar ni jer?" tapi dia diam la kejap.. tak lama lepas tu, dia datang balik kat aku..kali ni bawak kaler biru pulak! adoiii la hai!!! aku pun try tiup lagi! Wahhhh!! besar skit la dari tadik!! Happy banget aku!! hahaha...aku dah pandai tiup belon!!! tapi idak le besor sangat..takleh nak imagine kalau benda alah tu meletop depan muka aku yang tengah tiup! Mau aku HARAMkan belon seumur hidup karang... so aku tiup besor skit dari tadi. dan berhempas pulas pulak mengikat (kes takut meletop lagik!).
Hopefully dia satisfied..and for sure aku dah pastikan takde lagi belon untuk dia suruh aku tiup dah ..hehe
Muka happy! Happy kan ajelah..besor itu je dapat ku tiup:P
tengokla beza besor mana pun :P

ops!!! ha..jangan 'kuning' ek! :P

8 comments:

Dot.Dot on May 30, 2008 at 8:45 AM said...

Erna, you jangan tak tahu i pun takut belon. Bila tiup tak tiup besar besar takut pecah. Aidan i tak bagi main belon when he was less than a year. takut pecah nanti terkejut. huhuhu!!!

Ms Lola Lempicka on May 30, 2008 at 10:34 AM said...

ahahahahahahaaaa... comel jek belon tu. aku tak thn weii.. comel pulak si danish tu pose dgn 2 biji belon itu.

mado_ct on May 30, 2008 at 1:42 PM said...

heheh..sebelah besor sebelah kempis... (ngeeeeee!!)

Erna on May 30, 2008 at 8:23 PM said...

Dot: haha..ye ke? ada geng la!! i thot i jer yang problem ngan belon :P

lola: hang gelak kan kau naaaa....

ct : hang pun gelak laaa.. aku dah habaq dah lawak..memang kelako.. besor tu je aku tiup :P walhal aku rasa nak putuih nyawa dah! kihkihkih

Marisa on June 3, 2008 at 8:47 AM said...

Erna.. sampai sekarang aku akan bg alasan kat Hakimi... mama sakit tekak ... mama tak leh tiup belon....
mmg sampai sekarang aku tak pernah tiup belon utk Hakimi.... hehehe....

Fid on June 3, 2008 at 1:53 PM said...

huhuhu
aku suka tiup belon
hari2 aku kena tiup belon
belon mmg sepanjang masa ada dalam beg aku sbb aku tak mau beli belon mahal kat smc hahahaaaaaa

Erna on June 3, 2008 at 2:06 PM said...

marisa: la sekapal ropanya..huhu ramainya rupanya yang seangkatan dengan aku :P

fid: serius beb! mahal gilerrr makcik gemok tu jual! belon cenggitu je rm2.50 sebijik! Aku selalu terkena! mmg pengsan sbb Damia pun sibuk nak gak! so rm5 melayang kat belon gitu jer! tensen aku! Tapi kalau aku bawak belon dlm henbeg pun, takde makna sbb aku bukan reti tiup + takut :P

Fid on June 3, 2008 at 2:17 PM said...

aku beli belon 30 biji per pack rm5.99 hahahaaa

kalau jjal sebiji rm2.50..mak cik kayaaaaa

hahahaaaa

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess