Thursday, December 31, 2009

Ambang 2010 di wad5,KPJ SSH

Semalam balik keja amik d&d, Lil'D tetiba semput balik. Completed his 5days course antibiotic actually. Stok ubat kat rumah pun sampai habis. Tapi macam teruk plak balik semalam.
Kebetulan ofis isytihar cuti hari ni 31 Dec 2009 sbb operation nak kena buat closing. Konon nak ber'hoyeh-hoyeh' di beberapa tempat yang telah dikenal pasti. Unfortunately keadaan anak teruna pagi tadi sungguh membimbangkan. Lantas sejurus selepas menghantar en. Suami ke lrt KJ ( yer dia keja konon cancel cuti sbb aku kerja tp last minute aku plak cuti dia dah x dpt schedule balik hahaha kesian kami :p) aku pun terus ke hospital.
Selepas diperiksa tahap kesihatan anak terona, tanpa kompromi Dr suruh 'check-in' jugak huhu sebabnya mmg sahih semput, wheezing etc. Tekak smua ok. Even kalau tengok dia batuk pun kesian and he complaint of chest pain.
Sangatla kelam kabut tadi. Mujur mak ikut teman, so lepas masuk bilik aku pun gegas balik rumah sementara mak tunggu kat ward. Maklumla datang sehelai sepinggang.
Sampai rumah serabut kepala nak kemas bag sampai rasa nak pitam lak sbb cam tetiba kalut2. Dalam pada tu sempat mesin kain and baju sekolah Damia semua. Aku rasa tu yg menyebabkan aku sesak nafas sbb dok pikir Damia nak start Primary 1 lagi monday ni and buku2 belum balut, baju baru nak basuh.. Danish ntah sampai hari apa la berkampung kat hosp. Serabut2.. Konon nak beravatar ngan en.suami esok then chipmunks with kiddos on Saturday pun ke laut program dah. Mujur kata hati takmo proceed online purchase tix wayang tu. Kalu dak selamat sedekah kat gsc.
Redha dengan ujianMu Ya Allah. Berikan aku kekuatan dan pelihara serta kurniakanlah kesihatan yang baik buat kami sekeluarga.
Dear Danish, semoga cepat sembuh and dapat pergi sekolah balik ya! Danish nak pakai uniform mcm Damia kan? This year insyaallah Danish bleh masuk kindy yg ada uniform ;)




Happy new year to all!!


-Posted using BlogPress from my iPhone

6 comments:

CY4.0 on December 31, 2009 at 11:39 PM said...

semoga semuanya OK nyah

kaezrin on January 1, 2010 at 12:26 AM said...

hope danish will be all ok asap..

Marisa on January 1, 2010 at 8:45 AM said...

hope semua ok.... mmg la kalau kita kalut2 n cemas tu.. kite sendiri rasa mcm nak pitam... take care ok...

rizza on January 1, 2010 at 11:59 AM said...

ala danish.... semoga cepat sembuh!! boleh pi school..

iswatie "colours of life" on January 1, 2010 at 1:29 PM said...

hope danish will get well soon.n dpt gi school

happy new year!

NeroEcha on January 2, 2010 at 12:45 PM said...

Semoga danish cepat sembuh...

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess