Wednesday, July 22, 2009

Damia & Danish Sports Day

Yeah..yeah... someone came knocking at my lappy screen (Weiii!! update la blog dah bersawang!!)
hahaha sorry la..super-duper busy and not in the mood to update sebenarnya.. Tapi aku pi round blog korang gak sebenarnya..tak tinggal jejak je. Anyway, layan pics dulu la yerr... ni masa Sports Day D&D last Sunday. Pengalaman pertama attend our own child sports day..Last year masa Damia masuk sek tuh dah almost end of the year so dah terlepas.. Enjoyable and fun (walaupun panas yang amats even cotton munaw ku pun basah dek peluh yg merembes!)



Anak aku elok duduk bertimpuh..anak dara sebelah plak brutal duduknya hahaha
tapi cute gak budak tu Danish ;)

bersedia untuk berjuang!!!

Rumah Umar Al-Khatab (Red) menang sebab anak teruna aku ni yang sangat particular telah berhati-hati memerah sponge itu agar air betul2 masuk dalam botol. Budak2 lain habis air keluar botol lol!! Tapi being him, memang betul2 la dia buat air tu masuk dalam lobang botol yang cinonet tu ;) Yeay menang!!!

Damia rumah Usman bin Affan (green)..actually aku tak pernah rumah hijau (even my hubby), so bila Damia bawak baju warna hijau we were like 'alaaaa!!' hahaha.. but we still support you girl!!
teringat dulu2 masa aku sek rendah, acara ni kitorang guna tempurung jer..so kena bukak kasut la bila nak main sbb kepit tali tempurung celah ibu jari kaki tu..tapi rumah aku menang beb!!! lol!! now depa siap buat special dari plastic bentuk tortoise..hence it is call tortoise game!


hula hoop?? she's quite good at it ;)

daddy pi register utk acara parents..gasak aku masuk acara dekorasi anak hahaha
tak menang ponnn!! :P

daddy geng hijau
mommy geng merah :P

Semua pun pemenang..tak ada pengalah :P Which means, memang ada announcement rumah mana yang menang tapi setiap seorang pasti dapat medal dan 'plak' (ye ke eja cenggini??gasakle :P ala hadiah mcm kaca tapi plastik utk letak atas meja). So takde scene nangis-nangis tak dapat hadiah ;) good eh?!! sebab maklumla budak2 tadika ni of course nampak kawan dapat dia pun nak.. so, semua pun pemenang!! syabassssss!!!


6 comments:

MN on July 22, 2009 at 5:48 PM said...

kah kah kah...ayat sume adalah pemenang, tiada pengalah itu amat klasik okeh!!! teringat zaman gila AF dulu.

knv on July 22, 2009 at 9:34 PM said...

waahhh lama tak dengar cerita deknon. kabare?

hope can catch up with you soon!

:)

Aiza Azril on July 23, 2009 at 8:57 AM said...

comel giler dua beradik ni...ooo awat depa lain kaler...ka mmg saja mcm tu?

CY3.5 on July 23, 2009 at 11:22 AM said...

bestnya sepasangg.. ibu matching dengan anak teruna, daddy matching dengan anak dara.. ngeee..

Erna on July 23, 2009 at 11:41 AM said...

MN- kehkehkeh..
KNV- waras kak.. okeh!
KC- tatau nape lain kaler..sbb Damia kelas 6yrs, Danish kelas Toddler kot..
CY- hang kalau anak2 lain2 rumah kena pakai baju warna-warni le!! lagi meriah! hihihi

mommyashvin on July 23, 2009 at 1:51 PM said...

hi!
I always geng hijau in school! meh, damia gimme five!
btw, i ada email you.

my daughter also very soon ada sports day. but she very fear of that tortoise game! at first i ingat apelah tortoise game ni kan, alah lari tempurung rupanya. :O

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess