Monday, March 24, 2008

Love means suka...not cinta!

In the kitchen while helping mommy with brownies...

"Mommy, my friend yang boy tu nama dia Michael"
"Oh, yang mana?"
"Yang boy boy tu lerr"
"Ic.."
"Michael share chocolate with me and Evine"
"Oh...Michael tak share dengan org lain?"
"No, Michael bring chocolates to school. He gave it to everybody."
"Oh,of course..if you bring something to school you have to share with everybody"
"But, Michael share chocolate with me & Evine only because he loves me"
ha? terjojol bijik mata aku dah ni..kwang kwang kwang... my reaction was
"What?"
"I love Michael!" sambil tersengih-sengih buleh? uhuks!
"Do you know what love means?"
"Love means, like I love grandma..." hohoho...
"Uh-oh.. i think what you are trying to say you like Michael because he gave you chocolate,right?" oh..please Sayang jangan main cinta dibangku sekolah! kena bimbing masuk Islam plak tuh..jenuh mommy & daddy nak bawak pi 'potong' nnt..kihkih masih jauh perjalanan tu!! melalut je aku ni..baru cakap gitu..ntah dia paham betul apa dia sebut ntah tidak.. tapi mak risau nih! risau! seingat aku time tadika dulu tak reti la soal hati dan perasaan ni! hohoho bukan takat tadika.. sampai sek menengah pun tak reti! hahaha..sampai kena suruh berkawan ngan budak lelaki sbb takut aku cultural shock lak nnt kalau masuk uni..maklumla sejak darjah 1 sampai form 5 sekolah mubaligh pompuan :P

suddenly dia sambung..
"Michael don't give chocolate to Fu Yen.. Fu Yen step on my foot"
"ha? did u tell teacher?"
"No, i'm 4 years old, i don't cry" (she keep on telling everybody she is 4 yrs old and she doesn't want to join 5yrs class since it is not her birthday yet!?)
"hmm..good that you don't cry. But if someone bully you, you have to tell teacher, ok!"
"Fu Yen push Michael, Michael don't want to give chocolates to Fu Yen. Michael give me and Evine only.." hohoho... anak aku ni dalam proses suka dan tak suka pada orang kot..hehe..

Ni lah kawan-kawan dia kot..Michael (ni yang latest kihkih)...selalu Evine ngan Toh Evan jer.. aku tanya dia kelmarin..semua chinese jer friend Damia. Damia tak friend dengan Aiman or Ahmet ke? Dia jawab "No" huhuhu.. harus aku kena suruh dia berkawan dengan budak2 melayu tu jugak..

1 comments:

Fid on March 25, 2008 at 1:37 PM said...

ngeh ngeh..mummy kot pikir lepas sempadan hahaaa

damia bleh jadi pelakon utk iklan yasmin Ahmad la kalau gini...

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess