Monday, November 30, 2009

Merempit..

Damia dapat basikal as hadiah birthday dia drpd aunty2 'krm mommy' ;) thanks girls!! Actually they just gve her the money and let her choose what she wants. Apparently she asked for ipod touch! (kes tak tahan asik nak main iphone mommy/daddy) Oh definately big NO eventhough mcm dah nak cair jugak la. Pikir2 balik segala, we stick to our (me&hubby) decision. Sorry Damia.. One day you will understand why ;)
Yup, up till today no game (psp/wii/gameboy etc) are allowed in our house huhu until further notice! Hahaha kami ada own reason lah..They get to play once a while, pinjam2 cousin or whenever pergi rumah relatives/friends or main few games that i or hubby download dlm our iphone. But to buy, masih belum terbuka pintu hati mommy/daddy ye nak oii! (nasib la korang dpt mommy&daddy yg tak suka main game - errr kecuali CW mommy suka la ahaks!)




Damia posing with her new bicycle!

The next week tu pulak Danish kata nak basikal jugak.. Since his birthday coming -3dec so we thot of belikan dia as birthday gift la. Dah dia tengok Damia dapat kan.. Sekali sampai kedai tu.....

Selamat mommy&daddy kena pow sebijik harley!! Habes segala kaler and stylo-milo jenis basikal cina tu susun, tapi dia meronta2 nak jugak si harley ni yang dok tertenggek kat atas! Adusss! Selesai sessi pujuk rayu selamat la.. Lihat muka kepuasan dia...


Kami termakan pujukan sebab dia cakap Damia pun ada motor. Kami offer nak baiki motor Damia and kasik dia. Tapi sah2 la member tak nak sebab??? It's pink scooter!!! Tak macho la mommy oiiii Danish nak main tuh.. Erkkkk!! Tak leh ek???


Scooter ni dah nak dekat 5 tahun rasanya.. Actually bukan kami pun yang belikan.. Atuk yang belikan scooter pink utk cucu kesayangan. Waktu tu kami duk Tganu ke Penang camtu.. Balik je Kl tengok2 dah ada surprise motor utk cucu yang sorang nih. Aduhai.. Tak terkata apa, terima kasih je lah. Ikut kami mmg tak beli kot :p so since Damia ada, kami pun belila utk Danish jugak. Nak kata bukan kami yg belikan dulu bukan depa paham pun kan.




Tengokla muka happy tuh.. So no new bicycle for Danish sebab dia nak beli ni. Awak share je la basikal Damia tu ye Danish. Hihi adeh, bila nak pandai naik basikal ni kalau asik merempit jek???

- Posted using BlogPress from my iPhone

3 comments:

Marisa on December 1, 2009 at 9:26 AM said...

ye la mummy tak macho la pakai scooter pink tu...

mierafaziera on December 2, 2009 at 12:17 PM said...

tu diaaaa...syioknyaaaaa..masing2 dah ada motor haaaaaa..!!lawa sgt scooter damia tau..!!!sukaaaaaaaaa!!

Ms Lola on December 2, 2009 at 1:54 PM said...

rempit!!! mmg rempit :P

 

Based on Cookie Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template
Customized blog header by Layout.Goddess